algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Seixanta experts participen a Sóller al XXI Congrés d'Esperanto

La organizantoj desirs ke la partoprenantoj estu bona kaj kontentaj, el que en esperanto significa «l'organització desitja que els participants estiguin bé i contents». Una llengua neutral de projecció internacional, ideada pel polonès Ludwik L. Zamenhof en 1887, que aquest cap de setmana realitza a Sóller, el seu XXI Congrés per commemorar el 75 aniversari del Congrés Català d'aquesta modalitat lingüística que va acollir la vila el 1927.

«L'esperanto significa no donar preferència a cap llengua nacional sobre les altres, ja que sense pertànyer a ningun país és patrimoni de tota la humanitat», indica l'especialista i doctor en història Xavier Margais. El centre de Can Dulce, que acull una seixantena de participants inscrits, pertanyents a països de diferent llengua, constitueix tot un exemple de fraternitat.

L'actual desenvolupament d'Internet ha permès una notable difusió de l'esperanto per tot el món, com una eina d'enteniment entre les més diverses cultures, ideologies i ètnies. «La seva gramàtica lògica, regular i sense excepcions permet el seu aprenentatge en un temps inferior a qualsevol altra llengua i que sigui més fàcilmente accessible a la majoria de la població», indica Margais. Sota el lema El que és petit és bonic, els esperantistas a més, coincideixen en una visió filosòfica de perfil progressista i dimensions humanes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.