algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
11°

L'editorial Calima s'introdueix al mercat de la narrativa en català

Presentarà el mes que ve els tres primers volums d'una nova col·lecció

L'editorial Calima està treballant en el discurs editorial de l'any 2003, que augura un canvi de l'entitat que gestiona Carlos Jover en un doble vessant. D'una banda, l'editorial es llança al mercat de les publicacions en llengua catalana i, d'altra banda, amplia horitzons publicant llibres dins el gènere de la narrativa.

Aquest doble objectiu s'ha materialitzat en una nova col·lecció, Narrativa en català, que es donarà a conèixer el pròxim mes d'octubre, presentant els tres primers volums que publica. Miquel López Crespí, Pere Font i Neus Canyelles són els escriptors que estrenen la nova col·lecció, amb un dietari cultural i polític, un llibre de prosa assagística i un volum de relats, respectivament. Segons destacà Carles Jover, l'editorial té previst publicar tres números per trimestre per tal d'arribar als dotze exemplars anuals i completar la línia de publicacions, que fins ara se centrava en la poesia.

Segons explicà Carles Jover, aquest canvi d'orientació, en part, ve motivat per donar cabuda a altres veus, de qualitat, i «representatives de tot allò que s'està produint a les Illes al marge de la poesia». Quant a l'edició en llengua catalana, Jover destacà que l'enfrontament que protagonitzà, el passat mes de juny, amb el Gremi d'Editors de Balears ha estat un dels motius del canvi. La polèmica decisió del col·lectiu balear que rebutjà l'ingrés de Calima i El Far com a membres del gremi. Les dues editorials a les quals es vetà l'entrada constituïren l'Associació d'Editors de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.