nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.64°

Un convent del s. XVI reapareix a Mèxic després de 40 anys sota l'aigua

Un convent dominic del segle XVI va reaparèixer a la comunitat chiapaneca de Quechula (el sud de Mèxic) per a sorpresa dels seus habitants, després de romandre sota aigua durant més de quatre dècades. El temple dels monjos dominics va desaparèixer el 1960, quan es va construir a la zona una presa hidroelèctrica coneguda com Malpaso, que forma part del complex del Grijalva, el més important del sud de Mèxic.

La construcció d'aquesta presa també va obligar els habitants del poblat en el qual es trobava el convent, dedicats al cultiu de blat de moro i la pesca, a abandonar el lloc i instal·lar-se en comunitats properes, com la de Quechula. Tanmateix, quaranta anys després, aquests indígenes van tornar a les terres que els va arrabassar l'aigua i van recuperar el temple, convertit ara en ruïnes.

Com cada any per aquesta època, s'obren les comportes de la presa per evitar pressions i el seu nivell baixa. En aquesta ocasió, l'escassesa de pluges va originar que el nivell de l'aigua fos més baix de l'habitual i deixàs al descobert el convent. Els indígenes que es van anar sent al·lots i van tornar com avis, van arribar al lloc a bord de canoes i van festejar l'ocasió amb música, danses i oracions, amb la intenció que el temple no torni a submergir-se.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.