algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

El Museu de Ciències de Sóller obre la sala de fòssils dedicada a Joan Bauzà

L'exposició permetrà veure més de 1.000 exemplars de tots els temps geològics

36200
Una rèplica a mida natural d'un sirènid fòssil. | J. R.

Passat demà s'inaugura al Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller l'exposició permanent Fòssils, un esguard al passat, amb la qual s'obre al públic la sala de paleontologia del museu que està dedicada al naturalista solleric Joan Bauzà Rullan, que l'any 1995 va fer donació de la seva important col·lecció al museu de la Vall. La nova sala va ser presentada ahir als mitjans de comunicació pel president del museu, Antoni Sacarés, i pels comissaris de l'exposició, Carolina Constantino "també directora del museu" i Lluc Garcia. Amb l'obertura al públic d'aquesta sala, el museu cobreix una nova etapa del seu programa museogràfic, iniciat l'any 1992 amb una exposició permanent sobre la història de les ciències naturals a les Balears i que al llarg dels anys s'ha completat amb diverses exposicions temporals.

Segons explicaren als mitjans Lluc Garcia i Carolina Constantino, «a la sala es pot veure únicament una petita part de la col·lecció Bauzà, que es troba emmagatzemada al museu i en procés de catalogació». Tot i això, més de 1.000 exemplars il·lustren l'evolució geològica i biològica a les Balears al llarg de més de 500 milions d'anys, amb exemplars procedents de totes les eres geològiques representades a les Illes i també d'alguns dels més coneguts jaciments de la península Ibèrica i d'altres indrets d'Europa. Un altre element innovador d'aquesta sala de paleontologia "la primera de caràcter permanent que s'inaugura a Balears" és un muntatge informàtic que permetrà fer un recorregut virtual per l'exposició i que serà accessible a través d'internet.

Alguns elements de l'exposició es mostren per primera vegada i resulten espectaculars. Aquest seria el cas de part de l'esquelet d'un mamífer marí extingit i d'una rèplica a mida natural d'aquest animal que va viure a les càlides costes mallorquines de fa 8 milions d'anys, dos milions d'anys abans que la Mediterrània es convertís en un desert.

Aquesta sala és un dels resultats més impressionants de la feina realitzada per l'Associació Museu Balear de Ciències Naturals des que es va fundar, l'any 1981, per construir i gestionar un museu municipal dedicat a la història natural. A hores d'ara, també s'hi conserven altres importants col·leccions, com la del geòleg solleric Guillem Colom o la del botànic Francesc Bonafè. La nova sala ha estat finançada per la Caixa d'Estalvis de Balears Sa Nostra, el Departament de Cultura del Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Sóller i la mateixa associació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.