cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
21°

La Caixa recull en un tom les xerrades del III Curs de Cultura Clàssica

El rector de la UIB, Llorenç Huguet; el delegat general de La Caixa a Balears, Josep Francesc Conrado, i el president de la Secció Balear de la Societat Espanyola d'Estudis Clàssics (SEEC), Francesc Casadesús, presentaren ahir el volum Sectes, ritus i religions del món antic. El llibre recull una selecció de les millors conferències que tingueren lloc a Palma fa tres anys durant el III Curs de Pensament i Cultura Clàssica, dedicat a les sectes i a l'origen de les religions a la Grècia Antiga.

A més, Sectes, ritus i religions del món antic fa referència de manera puntual a les personalitats entorn de les quals s'originaren els primers grups sectaris, com Pitàgores i la seva escola, els essenis reinterpretats amb el descobriment dels textos de Qmram, i els mites d'Eleusis, entre d'altres. En total, vuit conferències. Enguany encara s'està celebrant el sisè curs de pensament, dedicat, aquesta vegada, a vuit grans figures de l'antiguitat grecollatina. Així, els protagonistes del present cicle són el filòsof Sòcrates, Aspàsia, el cèsar August, Ciceró, el poeta Horaci, Alexandre el Gran, el polèmic Diògenes i Juli Cèsar.

Una altra de les novetats d'enguany és l'esforç per fer que el curs arribi també a Menorca, on ahir tingué lloc la conferència Alexandre: biografia i mite, a càrrec del catedràtic Carlos García Gual. Segons els organitzadors, l'èxit de participació, que s'està superant any rere any, és un símptoma de la vitalitat de la filosofia actualment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.