muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

El Consell reconeix la tasca de quatre personalitats

Joan Veny, Josep Amengual, Anthony Bonner i Madò Buades rebran el guardó el proper 12 de setembre

41824
L'escriptor i lingüista campaner Joan Veny.

El Consell Insular de Mallorca aprovarà, a la propera sessió plenària del 3 de setembre, la concessió de les medalles d'honor i gratitud de l'Illa de Mallorca en la seva categoria d'or a Anthony Bonner, Antònia Buades, Josep Amengual i Joan Veny. Els guardons, que es lliuraran durant els actes commemoratius de la Diada de Mallorca el proper 12 de setembre, volen reconèixer la trajectòria personal, professional i humana de destacades personalitats mallorquines o estretament vinculades a Mallorca de diferents àmbits de la cultura i la societat.

Anthony Bonner, nascut a Nova York el 1928 però resident a Mallorca des del 1954, és considerat un dels principals estudiosos i difusors de la vida i l'obra del més gran intel·lectual mallorquí, Ramon Llull. Però la seva vinculació amb la cultura mallorquina va més enllà de la figura de Llull, ja que Bonner ha destacat també en els camps de la botànica, la música o l'ecologia, només per citar-ne alguns.Per tot això, i per la seva dedicació a la divulgació de la cultura i la natura mallorquines, el Consell Insular de Mallorca li atorga aquest guardó.

Antònia Buades, més coneguda com Madò Buades, és una altra dels quatre guardonats amb les medalles d'or i gratitud del Consell. Nascuda a sa Pobla el 1911, la cantadora representa l'essència de la cultura popular, ja que a través de les seves cançons ha permès recuperar una part important del llegat mallorquí, tots aquells sons ancestrals on es troben les arrels de la cultura mallorquina.

L'hexacampió del món de pesca submarina Josep Amengual també rebrà el seu guardó el proper dia 12. En el món de l'esport, aquest palmesà, nascut al barri de la Soledat el 1944, constitueix una autèntica llegenda. A causa d'una malaltia, Amengual quedà coix amb només sis anys, però gràcies al seu afany de superació i a la seva força de voluntat ha aconseguit arribat al nivell més alt en una disciplina molt lligada a les condicions naturals de la nostra Illa.

El filòleg i lingüista campaner Joan Veny és el darrer, però no menys important, dels guardonats d'enguany. Doctorat cum laude en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona el 1956, ha destacat en nombrosos camps de la filologia, com ara la semàntica, la lexicografia, la dialectologia o la gramàtica històrica i ha publicat nombrosos estudis i assaigs. Veny és considerat actualment un dels màxims exponents de l'estudi científic de la llengua catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.