cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

March Recha posa l'originalitat a la secció oficial de Cannes

La pel·lícula Pau i el seu germà, del director català Marc Recha, dugué ahir un alè d'aire fresc i de creativa originalitat a la secció oficial del Festival de Cannes, que s'inicià dimecres amb el «buit convencionalisme» de Moulin Rouge. A diferència d'aquesta, la cinta de Recha és una obra intimista i lenta, amb un ritme propi, en la qual es parla del temps i de la vida, de la incomunicació entre els éssers humans, del silenci i de la destrucció de la naturalesa.

Després de la sessió, Recha digué que «es tracta d'un film visceral, intuïtiu, de persones que estan a punt de canviar la trajectòria de les seves vides». «En aquesta pel·lícula "afegí" assistim a la desaparició sobtada d'una persona que deixa enrere de si mateix un buit». Reconegué també que el film està en part inspirat en fets reals i que fou «un desafiament basar-me sobre un material molt concret i poder diluir-lo en una ficció».

Recha narra una història tràgica: Pau s'assabenta de la mort del seu germà Àlex i acompanyat de la seva mare decideixen viatjar cap al petit poble dels Pirineus on vivia el desaparegut. Aquests retrobaments amb un fantasma i amb la gent que el conegué permetran als viatgers retrobar-se amb ells mateixos.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.