algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
18°

El mite d'Elvis perviu vint-i-tres anys després de la seva desaparició

Els incondicionals del rei del rock and roll li tornaren a retre tribut

Els seguidors d'Elvis Presley tornaren a retre un fervorós tribut a la memòria del seu líder en complir-se el 23è aniversari de la seva mort.

Lluny d'esvair-se en el temps, la figura del «rei del rock and roll» continua creixent i és considerat una de les principals icones de la cultura nord-americana.

Presley va ser declarat mort el 16 d'agost de 1977 per insuficiència respiratòria. La notícia estremí els Estats Units i el món sencer. El seu nou estil havia canviat no sols la música, sinó també la manera de viure de tota una generació.

Encara que en els anys previs a la seva desaparició ja no duia boges les jovenetes com ho feia dues dècades abans, quan era l'ídol indiscutible, encara actuava regularment.

Els mesos abans de la seva mort, havia estat notícia per les vegades que va ser internat en diversos hospitals. La seva grotesca figura, amb sobrepès i sense poder cantar com quan es va fer famós a mitjan dècada de 1950, inspirava més llàstima que admiració, però els seus seguidors incondicionals continuaven omplint els indrets on es presentava.

Poques hores després del seu òbit, era impossible aconseguir un disc de Presley a les tendes de Nova York i d'altres grans ciutats. Les reedicions de grans èxits se succeïren ben prest en grans tiratges. Revistes, llibres i tot el que estigués relacionat amb Elvis aflorà i incrementà el seu mite.

Un cop dissipat el nigul de la seva defunció, sorgiren detalls sobre la vertadera causa de la seva mort. Tots els aspectes apuntaven cap al seu metge personal, George C. Nichopoulos, qui li receptà les drogues que acabarien amb la seva vida.

Les restes mortals del rei del rock and roll foren dipositats a Graceland, la seva mansió de Memphis, perquè reposàs devora la seva mare, que morí quan ell complia el servei militar. Al sepeli «sols» es permeté l'entrada a 30.000 persones perquè veiessin el taüt que contenia el seu cos sense vida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.