cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

L'Índia superarà la Xina en nombre d'habitants en menys de mig segle

Nascut el nadó que xifra en mil milions de persones la població del país

L'Índia ha arribat als mil milions d'habitants i podria superar demogràficament la Xina, el país més poblat del món, l'any 2040. A hores d'ara l'Índia incrementa cada any en uns 16 milions de persones el nombre de ciutadans. L'històric esdeveniment ocorregué a les 05.05 hores d'ahir amb el naixement de la nina que portarà per nom Astha, filla d'Anjana Arora, a l'hospital públic Safdarjung de la capital, Nova Delhi.

«Aquest és un moment per a la reflexió, la introspecció i adoptar una actitud més responsable i sensible tant per part del Govern com de la societat», va assenyalar Nanda, secretària per al Benestar Social de la Família mentre el país esperava expectant el naixement del nadó 1.000 milions.

Nanda es feia ressò de les preocupacions del Govern i d'experts en demografia davant el vertiginós augment de la població de l'Índia, un dels països més pobres del món on un 40 per cent de la seva població viu per davall de la línia de pobresa i és analfabeta.

El naixement del nadó 1.000 milions coincideix amb una sequera que afecta uns 100 milions de persones en el centre i l'oest del país i que ha provocat la fuita de les seves llars de centenars de milers d'indis que han partit a la recerca d'aigua i aliments.

Fa temps el Fons per a la Població de les Nacions Unides advertí l'Índia del desafiament que representa l'incessant increment del nombre d'habitants, i instà el Govern a mantenir un «equilibri sostenible, equitatiu i vital entre éssers humans i recursos disponibles». Encara que la proporció de pobres va disminuir notablement, el nombre de ciutadans que viu per sota de la línia de pobresa, "actualment uns 320 milions" continua augmentant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.