nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

La Diada Verda demanà un campus ecològic

Els universitaris plantaren 50 arbres i reivindicaren facilitats per anar al campus amb bicicleta

65966
Les bicicletes partiren de la plaça de Cort. | T. M.

La peresa es va haver de deixar aparcada. Ahir de bon dematí començava la Diada Verda a la Universitat de les Illes Balears organitzada per l'associació Bloc d'Estudiants Independentistes (BEI). La celebració, que no va gaudir d'una gran participació, va començar amb una dura pujada des de la plaça de Cort amb bicicletes fins al campus.

Les bicicletes varen produir un embús a tota la carretera de Valldemossa durant més d'una hora. La voluntat dels 50 participants d'aquesta marxa va ser molta. Clar exemple en fou una jove que quan va arribar a l'entrada de la Universitat va patir un defalliment, però la cosa no va anar a més.

L'objectiu de la Diada és demanar al Govern balear que es projectin uns carrils per a bicicleta a la carretera cap a la UIB. Per altra banda, Pere Bueno, representant del BEI, va recordar «que la meva associació va presentar juntament amb el GOB una alternativa millor a l'ampliació de la carretera de Valldemossa que ha pactat el Govern».

Ja al campus, la comitiva de bicicletes va entrar amb els seus mitjans de transport a la cafeteria de l'edifici Mateu Orfila. Entre un gran xivarri varen llegir el manifest amb les principals demandes de la Diada. Els estudiants varen demanar un servei de copisteria més ecològic, és a dir, que utilitzin paper reciclat i que s'imprimesqui a dues cares.
També varen parlar de la necessitat d'un transport públic millor i que sigui gratuït dins del campus. Dintre el mateix tema es va suggerir que es posassin bicicletes d'ús públic a la Universitat. I per últim, es va pregar de nou que a les cafeteries es venguessin productes de comerç just. Més tard els biciclistes varen gaudir d'un berenar ecològic que el va servir la tenda S'altra Senalla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.