algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

La Llonja restarà oberta tot l'any i no només en època d'exposicions

Aquesta és la intenció del nou equip que comanda la Conselleria de Cultura

83340
La mostra d'Arnaldo Pomodoro ha estat un gran reclam.
S.M./C.M.C. Palma.
Una de les primeres iniciatives que prendrà el nou equip de la Conselleria de Cultura serà obrir, durant tot l'any, les portes de la Llonja. Fins ara, un dels màxims exponents del gòtic civil només es podia visitar si s'hi exposava alguna mostra. Ara mateix, els ciutadans i visitants de Palma sí que poden visitar el singular edifici perquè està oberta l'exposició antològica de l'escultura d'Arnaldo Pomodoro que es va inaugurar dia 5 d'agost. Abans d'aquest dia i gairebé durant tot el mes de juliol, el visitant es trobava amb la porta barrada. No era possible visitar l'extraordinària nau que va idear Guillem Sagrera en el segle XII en el marc de la recuperació econòmica i cultural que va creuar l'illa després de la conquesta catalana.

Amb l'exposició de Pomodoro, que es clourà al final de mes de setembre, la Llonja no quedarà oberta definitivament. S'obrirà un període en què es realitzaran els tasts per tal d'envestir el projecte de rehabilitació de l'edifici que han de patrocinar la mateixa Conselleria de Cultura i el Ministeri de Foment, un projecte que s'ha anat retardant en el temps.

Pere Muñoz, director general de Cultura, també va assegurar que aquesta nova obertura tindrà uns horaris diürns ja que, a l'hivern, «no és necessari tenir obert fins a les dotze de la nit». I això que l'ampliació de l'horari de la Llonja durant l'exposició d'Arnaldo Pomodoro ha obtingut un gran ressò del públic. Ara per ara, Muñoz no té perfilat un calendari d'exposicions per a la Llonja, encara que Jaume Gil, anterior director general de Cultura, havia previst celebrar una antològica de l'obra de Joaquín Sorolla de cara a final d'any.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.