cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La Mostra de Sóller llueix a Palma

Milers de persones seguiren al parc de la Mar les exhibicions dels sis grups participants en aquesta edició

Com ja és tradicional, la Mostra Internacional Folklòrica de Sóller es presentà ahir a Palma, on milers de persones seguiren les demostracions dels diferents grups al parc de la Mar. Aires Sollerics, Egyptian AUC Folklore Ensemble (Egipte); Rormosa Aboriginal Singing and Dance Troupe (Taiwan); el Ballet Folklórico de Cochambamba (Bolívia); el grup Ensemble Veseliya (Moldàvia) i els grups Castro Floxo (Ourense) són els participants d'enguany a la Mostra. Tots ells participaren anit a les dues demostracions que feren a Palma. La primera fou, a les nou del vespre, a la Llar dels Ancians de General Riera. Allà, els padrins s'ho passaren d'allò més bé amb les diferents demostracions.

Les actuacions del parc de la Mar, acte patrocinat pel Govern balear i Cort, començaren a les deu del vespre. És per això que els primers grups que actuaren a la Llar dels Ancians foren desplaçats, amb autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) fins a l'incomparable marc del llac del parc de la Mar. És per això que durant una bona estona actuaven a Palma de forma simultània a dos escenaris els diversos grups de la Mostra.

Fou un vespre llarg per als dos-cents participants dels diferents grups. A les set, vestits ja amb la roba de les actuacions, soparen a Sóller per anar, tot seguit, a reunir-se amb el públic de Palma. El desplaçament dels grups fins a diversos punts de Mallorca (avui és previst que, a banda de Sóller, actuïn a Fornalutx i a la Residència de la Bonanova) té la intenció de fer viure al màxim nombre de persones aquesta manifestació cultural. Tal com destacà un portaveu de l'organització, aquest certamen té, per damunt de l'espectacle, «la vocació d'afavorir l'intercanvi cultural entre els diferents països representats». En aquest sentit, el portaveu també destacà que es tracta d'una activitat totalment desinteressada, que es nodreix de la il·lusió i les ganes de fer feina dels diferents participants i impulsors d'aquesta veterana mostra que, l'any que ve, complirà els seus primers vint anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.