cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Només un 27'4% de les dones que fan feina compta amb ajuda domèstica

Només un 27'4% de les espanyoles que treballen fora de la seva llar recorre a l'ajuda domèstica remunerada, mentre que la resta recorre a la seva mare, un total d'un 46'4%, o bé a la seva sogra, encara que aquesta darrera opció només és elegida pel 10'6% de les dones. Aquestes són algunes de les conclusions d'un estudi del departament d'Humanitats, Ciències polítiques i Sociologia de la Universitat Carles III de Madrid fet públic ahir.

L'estudi destaca també que només un 5% de les entrevistades tenen un home com a persona clau en les tasques de la llar. Per tant són molt poques les espanyoles les que se senten amb el suport de la seva parella a l'hora de repartir-se les tasques de la casa. A l'esmentat estudi es posa de manifest que entre les dones existeix una «autorregulació femenina», basada «fonamentalment en la solidaritat intergeneracional de les dones», que consisteix a elegir abans familiars del seu mateix sexe, encara que siguin molt llunyans que parents masculins directes per ajudar-les en les tasques domèstiques.

La participació d'altres homes en especial els sogres, s'aprecia sempre que es tracta de la cura dels nins, aquests sempre són l'alegria de la casa, i per contra disminueix a la resta de les tasques de la llar. Tot això «remarca que el treball domèstic continua essent «coses de dones» segons l'esmentat estudi del departament d'Humanitats.

Pel que fa a la participació de la parella masculina en les tasques domèstiques es manté per davall del 10% "excepte regar les plantes, que arriba a l'11'8%" i la col·laboració més alta es troba en la cura dels nins, seguit de tot allò relacionat amb el menjar. El percentatge de les enquestades que recorren a l'ajuda domèstica remunerada augmenta entre aquelles dones que treballen més hores "i per tant el temps que s'hi poden dedicar és molt poc" i les que tenen major nivell socieconòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.