nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Els cantadors poblers inauguren la col·lecció «Sons d'una illa»

Els cantadors i els sons de sa Pobla inauguren la col·lecció Sons d'una illa, un homenatge a la música tradicional i popular de Mallorca que han portat endavant l'especialista Bel Cerdà i el productor d'Ona Digital Toni Fernández amb la col·laboració del CIM.

Fernández assenyalà ahir a la presentació del compacte que una característica que el diferencia d'altres col·leccions de música popular «és el seu caràcter d'estudi etnogràfic, com a document d'una generació que cantava mentre feia feina al camp i que volem recuperar».

Per la seva banda, el president de la Comissió de Cultura i Patrimoni del CIM, Damià Pons, destacà la rellevància dels enregistraments «perquè són cançons que arriben a l'ànima i que tenen capacitat de càrrega emotiva».

La tonada des vermar, la des munyir, la de trepitjar raïm o la de llaurar fan un recorregut per les veus de cantadores com madò Buades o Biel Cladera en aquest disc en què tampoc no podia faltar l'homenatge a sant Antoni, patró dels poblers.

Sa Pobla serà entre aquest mes i el proper l'escenari de la presentació oficial d'aquest primer volum de la col·lecció, un acte que estarà animat amb música en directe.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.