algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Arriba la Fira Literal, llibres i idees radicals per analitzar el món i canviar-lo des de l’arrel

Aquest cap de setmana, 12 i 13 de desembre, es fa la 6a edició de la Fira Literal, al recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu, de Barcelona.

L'esdeveniment tendrà un format presencial amb debats, presentacions, poesia, música i altres activitats en clau local i de proximitat. Però la pandèmia fa impossible mantenir la Fira tal com estava prevista i, per tant, la sisena edició de la fira, a l’actual moment. D’una banda, es converteix la fira en festival literari, en format híbrid (físic i online), mantenint la programació d’activitats previstes de presentacions, converses i debats a la Fabra i Coats. De l’altra, es reforça la nova web de la Fira amb un gran catàleg de llibres radicals, que poden ser adquirits de forma online.

Durant els dies 12 i 13 de desembre la Fàbrica de Creació, l’Espai Bota i l’Ateneu L’Harmonia s’ompliran d’idees i reflexions crítiques, amb presentacions de llibres, debats i converses. Les activitats seran gratuïtes i obertes al públic, amb un aforament previst d’almenys el 50% a totes les sales, prèvia reserva gratuïta de seient. La cinquantena d'activitats es retransmetran en directe per internet a l’espai de Literal TV al nou web de la Fira.

El mercat del llibre passa a ser en format virtual. El mercat virtual exposa més d’un miler de llibres del centenar d’editorials participants a la fira, que poden ser adquirits per les persones que ho desitgin. Els exemplars poden ser recollits a llibreries cooperatives vinculades a la fira o enviats a les respectives cases.

Programació i persones convidades

La Fira Literal ha programat una cinquantena d’actes durant el cap de setmana. Entre els temes de debat de la fira hi ha les fake news, el canvi climàtic, el feminisme, la memòria històrica i la meritocràcia. Dins de la programació destaquen les presentacions de Fils, amb Marta Serra i Ingrid Guardiola i Novetats poètiques: assagets i Pitó, amb les noves propostes d'Enric Casasses i Guim Valls. David Fernández i Lu Rois al servei de la poesia d’Erri di Luca i Holly Lewis, activista professora assistent de filosofia a la Universitat Estatal de Texas, examinarà des de la teoria de la reproducció social temes com l’economia política, la sexualitat, les identitats, els diferents corrents del feminisme. La Fira Literal també comptarà amb taules rodones vinculades al sector editorial, com 'El fantàstic català té veu de dona' on hi participaran Judit Terradelles, Marta Torres, Alícia Gili i Anna Llisterri.

Abel Azcona, Willy Toledo, César Rendueles, Marta Marín-Domine i Marta Segarra són altres dels noms destacats d'aquesta edició.

Es pot consultar la programació i registrar a les activitats al nou web de la Fira: www.literalbcn.cat

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris