algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

L'historiador Pere Fullana publica la biografia d'Alberta Giménez

El Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (Cesag) ha editat el nou llibre de l'historiador Pere Fullana, una biografia d'Alberta Giménez Adrover, fundadora de la congregació de Puresa de María i educadora que va impulsar l'educació femenina a Mallorca a la fi del segle XIX.

Segons ha informat el Cesag, la biografia 'Alberta Giménez Adrover. Educadora, reformadora i fundadora (1837-1922)' ha nascut d'una iniciativa sorgida de l'anterior Superiora general de Puresa de María, Socorros Cabeza, morta el 2017, i del seu Consell.

En aquest sentit, ha explicat, Cabeza va promoure l'inici d'un projecte de recerca sobre la història de Puresa de María i de les seves primeres comunitats i col·legis, que ara es reflecteix en aquesta recerca científica de la vida i obres d'Alberta Giménez.

Concretament, ha detallat, el llibre de Fullana, especialitzat en història social i religiosa, aprofundeix en el context del qual sorgeix la figura d'Alberta Giménez, qui es va convertir en mestra dos anys després de l'aprovació en 1857 de la coneguda com a 'Llei Moyano', que establia, per primera vegada a Espanya, l'obligatorietat de l'ensenyament per a tots els nins i nines menors de nou anys.

Així mateix, ha destacat el Cesag, el caràcter de pionera com a docent el va mantenir en la formació de les noves generacions de mestres. En 1872, va fundar i va dirigir la primera escola de formació de mestres a Mallorca, l'Escola Normal, que es va situar en el Real Col·legi de la Puresa, la direcció de la qual havia assumit dos anys abans.

Amb tot, ha conclòs el centre, aquesta publicació forma part de la celebració del 150 aniversari de l'entrada d'Alberta Giménez en aquest col·legi.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T, fa 12 mesos

Pot ésser volgués mallorquinitzar ses monges externes.

Valoració:0menosmas
Per Toni, fa 12 mesos

Dirà que tot era en foraster i que les monges eren espanyolistes?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris