lluvia ligera
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
26°

[VÍDEOS] Els museus de Mallorca celebren el seu dia a les xarxes socials

Aquest dilluns, Dia Internacional dels Museus, diferents centres de Mallorca han traslladat la celebració a les xarxes socials, ja que la majoria romanen tancats per mor de la Covid-19 i la programació que els centres tenien prevista per a celebrar-ho s'ha hagut de modificar.

Per aquest motiu, la Secció de Museus i Belles Arts del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha proposat que cada museu elabori un audiovisual breu a manera de carta de presentació del centre, per a explicar els objectius i les característiques del museu i mostrar un objecte representatiu del seu fons museogràfic. L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la relació museu-societat i mantenir una coherència en les actuacions.

Aquest dilluns s'han publicat els materials elaborats pel Museu de Mallorca, Can Balaguer, Museu del Calçat d'Inca, Arqueològic de Son Fornés, San Bassa Blanca, Marítim de Mallorca, Es Baluard, Museu d'Història de la Ciutat/Castell de Bellver i la Col·lecció Museogràfica.

El Dia Internacional dels Museus se celebra enguany amb el lema 'Museus per la igualtat: diversitat i inclusió'. Precisament amb l'objectiu de mantenir el paper de dinamitzador social i cultural per la igualtat que té el Museu Krekovic al Barri de Nou Llevant de Palma, el centre encetarà a les xarxes #BarrisambMemòria. Aquest lema pretén destacar la necessitat de diversificar les històries que s'expliquen des dels museus, d'incloure diferents relats i perspectives.

El projecte es construirà a partir de la recollida i difusió de fotografies d'objectes relacionats amb la història quotidiana dels barris de l'entorn del museu. Aquesta iniciativa és semblant a altres projectes col·laboratius iniciats per museus de l'illa, com ara la recollida d'objectes i testimonis 'El millor de cada casa' del Museu d'Història de Manacor i el projecte del Museu del Calçat i de la Indústria d'Inca per a documentar digitalment objectes relacionats amb la indústria del calçat.

A continuació es pot veure la llista de reproducció amb tots els vídeos.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep bestard, fa dervers d'un any

perdoneu , projecte ,de museu del calçat de Inca?
voleu ndir que encara no existeix?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris