algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
23°

IB3 estrena 'Téntol', un nou projecte de televisió i ràdio que versa sobre el patrimoni lingüístic de les Balears

IB3 estrena aquest mes de gener un nou projecte de televisió i ràdio que versa sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. Es tracta del programa ‘Téntol’ i s’estrena aquest diumenge a les 21.35 h a IB3 Televisió i un concurs radiofònic amb el mateix nom que es farà els dimarts a les 18 hores a IB3 Ràdio.

Segons han explicat des d'IB3, 'Téntol' és un programa de televisió d’entreteniment i divulgació sobre el patrimoni lingüístic de les Balears. El format de nova creació fa especial èmfasi en la genuïnitat i origen etimològic de paraules i expressions recollides arreu de les Illes.

'Téntol' se centra en la riquesa lingüística de les Balears a través de diferents seccions molt dinàmiques. «A cada programa participa un personatge conegut de les Illes a qui sotmetem al nostre paraulòmetre particular», han explicat. Algunes de les seccions són: Català per Extraterrestres, endevinalla, embarbussaments, aixuxines i la saviesa de tres padrins (un de cada illa). Al final del programa hi ha una cançó genuïna composada i interpretada per Jorra Santiago. És un programa d’IB3 Televisió produït per Far Visuals i presentat per Margalida Mateu. També compta amb la col·laboració d’Adrià Martí i Jorra Santiago.

Quant al programa de ràdio, es tracta d'un concurs que té com a objectiu donar a conèixer el patrimoni lingüístic de les Illes Balears. Presentat per Margalida Mateu i Adrià Martí, estarà relacionat amb el programa (amb el mateix nom). El programa és en col·laboració en Fundació Mallorca Literària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris