lluvia moderada
  • Màx: 10°
  • Mín: 10°
10°

Guia de Betlems de les Balears per visitar aquestes festes

09-12-2019

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears i els betlemistes de Sant Antoniet han elaborat una Guia de Betlems de les Balears.

«El foment de la Cultura i la Llengua en les nostres Illes, és un dels nostres principals objectius, per això hem volgut que aquesta guia sortís a la llum, per fomentar i preservar un element tradicional i cultural com són els Betlems i, a la vegada, crear una guia útil per a què les famílies i grups d’amics, puguin visitar aquestes meravelles en els seus moments de lleure», han apuntat.

Els Betlems són un dels elements nadalencs més entranyables i agrupen tradició, artesania, cultura popular i un llarg etcètera que sovint va passant de pares a fills, durant generacions, i que són un punt de trobada per a parents, amics i veïnats, que embaladits els contemplen i es transporten als anys de la seva infantesa o als mateixos llocs que evoquen aquestes autèntiques creacions artístiques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa devers d'un mes

La Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) ha presentat la publicació 'Betlems. Catàleg de les Illes Balears’. L’objectiu d’aquesta iniciativa és "facilitar la visita a un gran número considerable de betlems", segons ha explicat el president de la Felib, An-toni Salas. Les visites tindran lloc a esglésies, convents, monestirs, institucions publiques i centres comercials.
Després de 26 anys de l'aprovació de la primera Llei 3/1993 per a la Millora de l'Acces-sibilitat i de la Supressió de les Barreres Arquitectòniques, ja derogada, per la nova Llei 8/2017 d’Accessibilitat Universal, que després de dos anys de la seva aprovació pel Par-lament, encara, no s`ha publicat al BOCAIB el corresponent Reglament Tècnic que la reguli.
Em deman públicament, tots els ciutadans de les nostres Illes Balears, persones usuàries de cadira de rodes, pares i mares amb cotxets d’infants i persones grans amb camina-dors, i que pagam anualment i religiosament els nostres impostos a Hisenda, podrem visitar tots els betlems esmentats al catàleg, lliurement, amb dignitat i sense perill per la nostra integritat física.
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Es Pont d’Inca, 10 de desembre de 2019

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris