cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 28°
27°

Guia de Betlems de les Balears per visitar aquestes festes

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears i els betlemistes de Sant Antoniet han elaborat una Guia de Betlems de les Balears.

«El foment de la Cultura i la Llengua en les nostres Illes, és un dels nostres principals objectius, per això hem volgut que aquesta guia sortís a la llum, per fomentar i preservar un element tradicional i cultural com són els Betlems i, a la vegada, crear una guia útil per a què les famílies i grups d’amics, puguin visitar aquestes meravelles en els seus moments de lleure», han apuntat.

Els Betlems són un dels elements nadalencs més entranyables i agrupen tradició, artesania, cultura popular i un llarg etcètera que sovint va passant de pares a fills, durant generacions, i que són un punt de trobada per a parents, amics i veïnats, que embaladits els contemplen i es transporten als anys de la seva infantesa o als mateixos llocs que evoquen aquestes autèntiques creacions artístiques.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guillem Fullana Vanrell, fa 8 mesos

La Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) ha presentat la publicació 'Betlems. Catàleg de les Illes Balears’. L’objectiu d’aquesta iniciativa és "facilitar la visita a un gran número considerable de betlems", segons ha explicat el president de la Felib, An-toni Salas. Les visites tindran lloc a esglésies, convents, monestirs, institucions publiques i centres comercials.
Després de 26 anys de l'aprovació de la primera Llei 3/1993 per a la Millora de l'Acces-sibilitat i de la Supressió de les Barreres Arquitectòniques, ja derogada, per la nova Llei 8/2017 d’Accessibilitat Universal, que després de dos anys de la seva aprovació pel Par-lament, encara, no s`ha publicat al BOCAIB el corresponent Reglament Tècnic que la reguli.
Em deman públicament, tots els ciutadans de les nostres Illes Balears, persones usuàries de cadira de rodes, pares i mares amb cotxets d’infants i persones grans amb camina-dors, i que pagam anualment i religiosament els nostres impostos a Hisenda, podrem visitar tots els betlems esmentats al catàleg, lliurement, amb dignitat i sense perill per la nostra integritat física.
Ben cordialment,
Guillem Fullana Vanrell
Mallorca Accessible per a Tothom
Es Pont d’Inca, 10 de desembre de 2019

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris