algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

Distribueixen les estovalles «Paraules nostres» entre els establiments de restauració dels nuclis antics de Menorca

El Consell Insular de Menorca, a través del seu Servei de Política Lingüística, ha editat unes estovalles de paper que ha batiat amb el nom de 'Paraules nostres' i que distribueix durant aquest estiu entre els establiments de restauració ubicats als nuclis antics dels diferents municipis de Menorca.

Aquesta acció, que s'emmarca en el Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021), té per objectiu «implicar els diferents sectors de la societat menorquina, en aquest cas el sector de la restauració i dels consumidors, en el foment i la salvaguarda de la llengua catalana».

Concretament, mitjançant la divulgació d'una «petita mostra del lèxic més nostrat», el Consell vol «contribuir a mantenir vives aquestes paraules en la parla habitual dels menorquins i les menorquines, a més de donar-les a conèixer als catalanoparlants d'altres varietats dialectals i també als parlants d'altres llengües».

Són ja més de 50 establiments de l'illa que s'han sumat a aquesta iniciativa, però les estovalles estan a disposició de tots els bars i restaurants que les vulguin fer servir o que en vulguin sol·licitar més exemplars.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@ emigrante, podries anar i que te'n regalin unes a veure si aixi apréns una mica l'idioma del pais a on vius. Et serviria per integrar-te i no viure tan amargat ni distanciat. Jo, si anés a viure al teu pais miraria d'entendre-us i comunicar-me amb la vostra parla.

Valoració:1menosmas
Per genial, fa dervers d'un any

Molt d´enhorabona per sa iniciativa. Feim cultura mentre menjam i parlam.

Valoració:9menosmas
Per Molt milllor, fa dervers d'un any

Una bona iniciativa, perque d'un dia per l'altre se perd el nostre vocabulari i al seu lloc s' hi posam castellanades, fent una substitució, paraula per paraula .També sera bo per aquests gonelles que quan t'en recordes de qualque paraula que deien els teus padrina, el primer que fan és pegar te un tapa morros verbal, dir te "catalufo" i enflocar te la paraula forastera com a genuina nostra.
I si no li féssin tan de mal a la nostra llengua per implantar el monolingüisme castellà, no importaria posar aquestes mesures, però com que no s'aturen i cada pic insisteixen més i imés en les seves aberracions, no queda altre remei.
I sempre sera molt millor, gastar se els doblers recomposant la llengua materna,que no en corrupteles. Molt millor.

Valoració:10menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Per Emigrante
Realment, no sé com pots ésser tan "simple".
Fas un poc de peneta.

Valoració:8menosmas
Per emigrante, fa dervers d'un any

Siempre con dinero público.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris