muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

L'Atlàntida Film Fest, que compta amb suport institucional, ha fet zero comunicacions en català

Segons han denunciat alguns lectors de dBalears, la presència de la llengua pròpia de les Illes Balears a les comunicacions de l'Atlàntida Film Fest ha estat nul·la fins ara.

«Com pot ser que un festival de cine que fa quasi deu anys que es fa a Palma s'adreci a la societat únicament en espanyol a través de les seves xarxes socials? Com pot ser que aquest festival que té el patrocini del Consell de Mallorca i el suport i col·laboració d'altres institucions públiques de les Illes i del Principat es dirigeixi a través de les seves xarxes socials només al públic hispanoparlant deixant de banda el públic catalanoparlant?» es demana Francesc Xavier M.

El cert és que si es fa una repassada als perfils a les xarxes virtuals del Festival, ens trobam que a Instragram (@atlantidafilmfest), dels 373 posts, n'hi ha zero en català. Del centenar de stories, tampoc se'n troba cap en català. Tampoc hi ha cap vídeo promocional en la llengua de les Balears.

A Facebook, tres quarts del mateix: zero comunicacions en català.

Al perfil de Twitter (mitjançant el compte de @filmin), de totes les piulades publicades que fan referència al festival, no n'hi ha ni una en català.

Per altra banda, la web del festival, tot i no tenir el català com a llengua principal, té una opció de traducció al català, però si navegam a través de la versió catalana, trobam espais que no estan traduïts.

Francesc Xavier M. Fa una sèrie de propostes per a les properes edicions del festival que es facin en territori on el català és llengua oficial: «que es faci un ús actiu i decidit del català en totes les xarxes socials del festival (instragram, twitter, facebook i youtube) i que es doni al català la mateixa o major quota de visibilitat que l'espanyol en totes les xarxes socials del festival».

I també fa una demanada a les institucions públiques que patrocinen, col·laboren o donen suport al festival: «que vetllin pels drets dels catalanoparlants i que no permetin aquesta poca consideració cap a nosaltres».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mariner, fa dervers d'un any

Defensam lo nostro amb urgència i en tot lloc. Nostra vida mereix un futur digne.

Valoració:2menosmas
Per Ernest, fa dervers d'un any

El festival està molt bé, però és evident que la comunicació ha d'incorporar el català. Això me sembla que no té discussió possible.

Valoració:10menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Aixó és la invasió silenciosa. I si no reclamem, si no ho denunciem i si ho consentim, estem perduts, però ben perduts.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris