nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:

Des d'Eivissa també s'oposen a la desaparició de la conselleria de Cultura

161037

L’Institut d’Estudis Eivissencs ha expressat en un comunicat «el seu profund desacord i gran decepció per la decisió del Govern de fer desaparèixer la Conselleria de Cultura». Consideren que «Aquest gest, impropi d’un govern progressista, denota un menyspreu per la cultura i, de retruc, per la nostra llengua, que necessita (especialment en aquests temps), un ferm suport institucional».

Des de IEE també afirmen que «La decisió resulta especialment sorprenent quan el 21 de juny la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears en funcions publicava una memòria vinculada a les accions desenvolupades en el marc del Pla de Cultura de les Illes Balears que es presentarà en la propera sessió del plenari del Consell de la Cultura, la setmana entrant.»

La institució cultural eivissenca també «agraeix a la consellera sortint la feina realitzada al llarg de la legislatura», i afirmen que «compartim la indignació mostrada per diverses entitats i col·lectius en relació a la decisió presa pel Govern i reclamam a l’executiu de Francina Armengol una rectificació i una aposta clara i decidida per la cultura com a pilar fonamental de la nostra societat i per la llengua com eina de cohesió social i element bàsic de la nostra identitat».

Associació de Músics d’Eivissa

L'Associació de Músics d’Eivissa també ha expressat, mitjançant la publicació d'un comunicat en les seves xarxes socials, la seva preocupació davant les «intencions» del Govern de rebaixar la Conselleria de Cultura, Participació i Esports al rang de Direcció General, «mostrant un profund menyspreu per la cultura de les illes».

En aquest sentit, van explicar que no hi ha hagut cap mena de consulta o consens amb els diversos col·lectius que formen part del món de la cultura, la qual cosa els ha enxampat per sorpresa tenint en compte, van dir, les reunions que han mantingut amb els diferents partits, i en les quals no se'ns ha posat en coneixement sobre aquest tipus d'intencions. «Considerem que un sector d'aquesta rellevància mereix una especial consideració en l'organigrama del Govern i que la seva eliminació representa un nefast pas cap endarrere per al món de la cultura», varen lamentar. Per això, demanen que es canviï de decisió i es treballi per trobar un marc normatiu que promogui la música en viu com a element essencial de la cultura de les illes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per TurTur, fa dervers d'un any

@endavant... sabes cuántas subvenciones ha pedido la Associació de Músics d'Eivissa desde su creación? Cero. Se mantiene con la cuota de sus asociados para ser independientes.

Valoració:1menosmas
Per Endavant, fa dervers d'un any

Conselleria de Cultura= maquineta de repartir subvencions a empreses creades just per a cobrar-les i viura sota la capa 'protectora de la cultura'...

Valoració:4menosmas
Per català, fa dervers d'un any

La societat civil actua quan no ho fan les autoritats. Això són els Països Catalans. Molt bé, i endavant. Ànims.

Valoració:3menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

Qualsevol que tengui un poc de seny s'hi oposa, però demanar seny a un del PSIB/PSOE és com demanar que jo deixi de menjar dolços(és a dir, impossible )

Valoració:3menosmas
Per Josep I Neus, fa dervers d'un any

Han agraït l’estabilitat I la bona feina amb una ignomínia. Ara, a viure de les rendes.

Valoració:6menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Jo penso, que la supresió d'aquesta conselleria és perque el PSOE no se vol posar de part de la defensa de la nostra cultura, però tampoc s'hi vol posar en contra. No fos cosa que en nacionalista espanyol Pedro Sánchez castigui al PSIB i també castigui als balears catalanoparlants.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris