algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Finalitzada la digitalització de la primera meitat del fons fotogràfic Toni Catany

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ja ha culminat la digitalització de la primera meitat del fons fotogràfic Toni Catany que ja disposa de 45.000 imatges digitalitzades d'un total de 90.000 negatius.

Segons ha informat la Conselleria, ha rebut el lliurament del fons fotogràfic digitalitzat de Toni Catany, i del també fotògraf de Llucmajor Tomàs Monserrat. D'aquesta manera, queda executada la meitat del contracte entre la Conselleria de Cultura i la Fundació Toni Catany per a digitalitzar els seus arxius.

Aquest conveni permet, d'una banda, preservar el fons, atès que una vegada digitalitzat es redueix considerablement la seva manipulació, i d'altra banda, facilita la seva difusió. La digitalització del fons serveix com a font de descobriment del procés creatiu de Toni Catany.

El passat dia 14 d'agost del 2018, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i el president de la Fundació Toni Catany, Miquel Bezares, varen signar un conveni de col·laboració per a la digitalització de l'arxiu, que es va licitar a través d'un concurs públic adjudicat a una empresa de Madrid.

Les tasques de digitalització es duen a terme a la casa del fotògraf, que és la seu de la Fundació Toni Catany a Barcelona, atès que utilitza la seva seu i els seus mitjans. El disc dur amb l'arxiu digitalitzat s'ha enviat a la Direcció General de Desenvolupament Tecnològic que preservarà les còpies digitals en els servidors autonòmics de manera indefinida. Això suposa una mesura de seguretat i conservació del fons, i que serà la base del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

En aquest període s'han dut a terme les tasques d'anàlisis, condicionament, catalogació, conservació, digitalització de l'arxiu, com a part fonamental per a la posada en funcionament del futur Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor. Aquesta acció es correspon amb la preparació del contingut del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany que està duent a terme la Conselleria de Cultura i que es fa en paral·lel a la construcció de l'edifici que l'acollirà.

En total, s'estan digitalitzant i registrant 90.000 negatius del fons dels fotògrafs de Llucmajor Toni Catany i Tomàs Monserrat -la seva casa és un dels tres edificis que albergarà el CIF Toni Catany-, i 5.500 volums de la biblioteca personal de Catany. A més de l'escaneig en alta resolució, el fons es registra en el programa ArtPlus Ria amb l'objectiu de comptar amb una eina de gestió del fons per al futur Centre Internacional de Fotografia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris