cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
21°

En marxa la 19a edició del concurs Sona9

158069

Fins el diumenge 14 d’abril estarà oberta la convocatòria per a participar a la dinovena edició del Sona9 a la web www.sona9.cat. El concurs de nous talents més important de la música en català atorgarà enguany entre guanyadors i finalistes més de 45.000 euros en premis per a la gravació, producció i promoció de les cançons, a més d'una gira de concerts arreu de Catalunya.

El certamen continua fidel als seus principis, descobrint nous valors de l’escena i apostant per la formació i creació com a altaveu d’una nova generació d'artistes. El Sona9 2019 es convertirà en una cursa de resistència on els grups i solistes participants hauran de superar una sèrie de proves fins arribar a la gran final del 20 de novembre a la sala Luz de Gas.

Els concerts preliminars tendran lloc al maig a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb els 12 artistes seleccionats de Catalunya, i les eliminatòries de Palma i València amb els 6 elegits de les Illes Balears i el País Valencià. Al setembre se celebraran les semifinals amb 12 classificats al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla a Tarragona i el BAM Festival de les Festes de la Mercè a Barcelona, en què es realitzaran les proves especials.

A la recta final, els 5 artistes triats pel jurat faran un concert acústic a iCat FM, a més de la gravació d’un tema a Bucbonera Studios. Els tres grups finalistes actuaran el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

La nova edició del Sona9 ha incorporat novetats per a ampliar la formació i l'assessorament dirigit als artistes participants, amb sessions formatives i de projecció al panorama musica. El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, iCat - Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm.

El certamen va adreçat a l'escena emergent i valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música.

Els premis del Sona9

· Premi Sona9 – Valoració econòmica de 30.000 €
El guanyador del concurs podrà accedir a la gravació, producció i edició d’un disc en un estudi professional i realitzar una gira de concerts per sales i festivals de Catalunya, a més d'una campanya de publicitat en els mitjans organitzadors.

· Premi Joventut – Valoració econòmica de 3.000 €
El segon premi consta de la gravació de quatre cançons en un estudi profesional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per diferents festivals de Catalunya.

· Premi Èxit – Valoració econòmica de 1.500 €
Ell tercer premi obtindrà la gravació de dues cançons en un estudi profesional i la distribució digital del single.

· Premi de Votació Popular – Valoració econòmica de 1.000 €
El premi popular es votarà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic, i consta de 1.000 euros en material musical.

· Premi Cases de la Música - Valoració econòmica de 5.000 €
Atorgat al grup o solista amb major projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9. Consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera del grup i un ajut a la creació.

· Gravació 5 cançons finalistes - Valoració econòmica de 5.000 €
Cadascun dels 5 artistes finalistes enregistra una cançó a Bucbonera Estudios amb la direcció de l'enginyer de so Tomàs Robisco i un productor professional. Les cançons són cedides als autors.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris