algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°

Un total de 40 grups i 700 aristes de tot el món inauguren el 'Mallorca World Folk Festival'

02-04-2019

Els 14 grups musicals i de dansa de tot el món han inaugurat aquest dimarts el Festival Mallorca World Folk Festival que tendrà lloc a sis municipis de l'Illa del 2 al 6 d'abril i que comptarà amb un total de 40 grups musicals de tot el món, segons ha informat el Consell de Mallorca.

L'acte de benvinguda, celebrat a la plaça d'Espanya, ha comptat amb la presència del president del Consell, Miquel Ensenyat; el vicepresident del Consell, Jesús Jurado; el batle de Palma, Antoni Noguera; i el director insular de Promoció Sociocultural, Javier Ramos. En aquest sentit, Ensenyat ha animat als participants a «contagiar el seu entusiasme».

«Avui més que mai necessitam que aquest festival surti al carrer i ensenyi una Mallorca més enllà de les nostres fronteres, tal com és, una mescla de tradicions arrelades i de modernitat indiscutible», ha expressat.

Per part seva, Noguera ha ressaltat que el certamen permet «sentir-nos més a prop els uns dels altres, intercanviar experiències i aprendre d'altres cultures».

40 grups musicals i 700 artistes

En el Festival participen un total de 700 artistes pertanyents als 40 grups musicals i de dansa de tot el món que participen en el certamen, dels quals 14 són convidats internacionals que i 26 grups mallorquins. A més, les actuacions són gratuïtes i estan obertes al públic.

La institució insular ha destacat que tots ells «treballen en la recuperació i divulgació de la música i els balls folklòrics» dels seus països i regions. A més, ha explicat que les actuacions les coordinaran l'Escola de Música i Danses de Mallorca, ens encarregat de la direcció artística del Festival que, tal com ha destacat Jurado, s'ha recuperat després de més de vuit anys.

«No ha estat fàcil recuperar-ho però tothom ha treballat perquè Mallorca torni a estar en el punt de mira internacional, gràcies al treball realitzat per l'Escola de Música i Danses de Mallorca», ha manifestat Jurado.

Actuacions a 6 municipis i gala

La institució insular ha ressaltat que els municipis de Felanitx, Inca, Llucmajor, Muro, Santanyí i Valldemosa acolliran actuacions conjuntes entre les agrupacions participants en el Festival i les agrupacions locals de música i ball tradicional.

El programa del Festival també preveu les actuacions d'agrupacions de l'illa en els escenaris del Passeig del Born, la plaça d'Espanya i la Plaça Major així com dues gales en el Teatre Xesc Forteza i a l'Auditòrium de Palma per a fomentar la participació i la promoció del teixit associatiu de Mallorca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris