bruma
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°

La FOLC reclama al Govern espanyol que habiliti un canal per a la reciprocitat entre À Punt, IB3 i TV3 als Països Catalans

12-03-2019

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) presenta al Ministeri d’Economia espanyol unes al·legacions al 'Plan técnico Nacional de la TDT' fonamentades en la legislació estatal, informes tècnics i la normativa europea. Aquest pla marca les condicions de la migració de les freqüències dels canals de TDT des de l’actual banda de 700 MHz fins a les seves noves ubicacions. La FOLC ha participat a la segona consulta pública oberta pel Govern espanyol per a rebre al·legacions i comentaris respecte aquest projecte. L’objectiu de la FOLC és reclamar un múltiplex per a fer possible la reciprocitat entre els mitjans de comunicació de les Illes, el País Valencià i Catalunya.

Aquesta reciprocitat televisiva és àmpliament reclamada i defensada pel conjunt de la societat civil i les institucions dels govern parlamentaris de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, tal com recull la Llei general de l'audiovisual. També s’han establert acords ferms entre els tres governs perquè la reciprocitat es faci efectiva. En les al·legacions s’ha posat de manifest que la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) reconeix que hi ha canals disponibles i que, per tant, aquesta no pot ser una excusa. També reconeix aquest dret de reciprocitat la Carta europea de les llengües regionals i minoritàries ratificada per l'Estat espanyol.

La FOLC és una federació d’organitzacions que treballen per la llengua arreu dels Països Catalans, constituïda l’any 2005 per contribuir a la coordinació de les organitzacions i l’extensió de l’ús social de la llengua catalana. Així com per a donar a conèixer entre si les diferents organitzacions, potenciar-ne les activitats i fer-ne de conjuntes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa 11 mesos

@F.S.B. Tinc un dubte, Tú vas començar a treballar de molt petit i no vas poguer, o és que no donaves més per estudiar i seguir a l'escola? De tota manera hi ha molta bibliografia per informar-te...si vols.

Valoración:4menosmas
Per Panxilandia Orange, fa 11 mesos

Una bona manera de que aquests pesats, que telefonen a totes hores per fer propaganda, deixin de molestar: S'els parla en Català i immediatament t'els treus de damunt.

Valoración:5menosmas
Per F.S.B., fa 11 mesos

Quins Països Catalans?

Valoración:-7menosmas
Per Segur?, fa 11 mesos

Si la llengua catalana sacsetja els pilars de la seva Espanya, vol dir que han construit part de la seva Espanya sobre els Paisos Catalans. I sense negociar condicions ni tan sols demanar permís.

Valoración:9menosmas
Per Sebastià, fa 11 mesos

La Plataforma per la Llengua retrata la catalanofòbia d’Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
https://www.larepublica.cat.
Ho ternim dificil si no ens hi posem forts.

Valoración:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris