cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
23°

Es presenta a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'

05-10-2018

El 10 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia de Francesc de B. Moll, es presentarà a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'. L’acte, que se celebrarà a les set del vespre a l’Institut d’Estudis Catalans, inclourà diferents parlaments al voltant de la figura i l’obra del filòleg menorquí i l’espectacle amb què es vol animar a compartir iniciatives per a potenciar la llengua catalana més enllà de l’àmbit acadèmic.

L’obertura de l’acte serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi intervendran Mila Segarra, secretària de la Secció Filològica de l’IEC; Francesc Homs, president de la Institució Francesc de B. Moll; Joan Miralles, membre de la Secció Filològica i del Consell Assessor de la Institució Francesc de B. Moll, i Maria P. Perea, professora de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. La cloenda serà a càrrec de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern.

En les diferents intervencions es tractaran aspectes com l’accés en línia del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), la coedició amb l’IEC de les Obres completes de Francesc de B. Moll i Antoni M. Alcover, i el paper de Sanchis Guarner i Moll en l’acceptació de la normativa comuna.

Tancarà la jornada l’espectacle 'Gegants de la llengua', amb la participació i el ball dels gegantons d’Antoni M. Alcover i Na Catalineta, la presentació oficial dels nous capgrossos de Pompeu Fabra i Francesc de B. Moll, i l’actuació de glosadors i xeremies de Mallorca, corrandes de Catalunya i versadors de València. La direcció artística és a càrrec de David Pintó.

Francesc de Borja Moll (Ciutadella, 1903- Palma, 1991), lingüista, filòleg i editor, va ser membre de la Secció Filològica de l’IEC. La seva contribució principal al coneixement de la llengua catalana és la culminació del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), que havia iniciat el seu mestre Antoni Maria Alcover.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nerea, fa 11 mesos

Tothom sap que aquesta institució no és més que una tapadora de l'editorial Moll, això sí, en mans del pessetero Toni Mir (recordau tot allo dels cursos de l'OCB i el seu sou com a president de l'OCB), per competir deslleialment amb les altres editorials. Fer costat a la institució, ont no hi ha cap representant de la família Moll, es fer el joc als oportunistes.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris