algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
14°

Es presenta a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'

El 10 d’octubre, coincidint amb la celebració del Dia de Francesc de B. Moll, es presentarà a Barcelona la Institució Francesc de B. Moll i l’espectacle 'Gegants de la llengua'. L’acte, que se celebrarà a les set del vespre a l’Institut d’Estudis Catalans, inclourà diferents parlaments al voltant de la figura i l’obra del filòleg menorquí i l’espectacle amb què es vol animar a compartir iniciatives per a potenciar la llengua catalana més enllà de l’àmbit acadèmic.

L’obertura de l’acte serà a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i hi intervendran Mila Segarra, secretària de la Secció Filològica de l’IEC; Francesc Homs, president de la Institució Francesc de B. Moll; Joan Miralles, membre de la Secció Filològica i del Consell Assessor de la Institució Francesc de B. Moll, i Maria P. Perea, professora de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. La cloenda serà a càrrec de Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern.

En les diferents intervencions es tractaran aspectes com l’accés en línia del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), la coedició amb l’IEC de les Obres completes de Francesc de B. Moll i Antoni M. Alcover, i el paper de Sanchis Guarner i Moll en l’acceptació de la normativa comuna.

Tancarà la jornada l’espectacle 'Gegants de la llengua', amb la participació i el ball dels gegantons d’Antoni M. Alcover i Na Catalineta, la presentació oficial dels nous capgrossos de Pompeu Fabra i Francesc de B. Moll, i l’actuació de glosadors i xeremies de Mallorca, corrandes de Catalunya i versadors de València. La direcció artística és a càrrec de David Pintó.

Francesc de Borja Moll (Ciutadella, 1903- Palma, 1991), lingüista, filòleg i editor, va ser membre de la Secció Filològica de l’IEC. La seva contribució principal al coneixement de la llengua catalana és la culminació del Diccionari català - valencià - balear (DCVB), que havia iniciat el seu mestre Antoni Maria Alcover.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nerea, fa mes de 2 anys

Tothom sap que aquesta institució no és més que una tapadora de l'editorial Moll, això sí, en mans del pessetero Toni Mir (recordau tot allo dels cursos de l'OCB i el seu sou com a president de l'OCB), per competir deslleialment amb les altres editorials. Fer costat a la institució, ont no hi ha cap representant de la família Moll, es fer el joc als oportunistes.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris