lluvia moderada
  • Màx: 16°
  • Mín: 16°
15°

ARCA inicia un cicle en homenatge a l'arquitecte Guillem Forteza i Pinya

ARCA inicià aquest dimarts un cicle en homenatge a la figura i obra de l'arquitecte Guillem Forteza i Pinya (Palma, 1892-1943), que espera comptar amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma.

ARCA vol continuar en la línia de destacar i donar a conèixer les figures més representatives de l'arquitectura mallorquina, que ens han llegat un patrimoni cultural de gran vàlua històrica i artística. En aquest sentit, ja han fet exposicions dedicades als arquitectes Gaspar Bennazar i Moner i Francesc Roca i Simó.

Cicle divulgatiu sobre la seva obra

ARCA dugué a terme una conferència que duia per títol: “Guillem Forteza. L'evolució del regionalisme”, a càrrec de Jaume Mayol Amengual, arquitecte i autor del llibre “L'arquitectura escolar de Guillem Forteza Pinya”.

«La seu d'ARCA estigué plena amb més de 40 persones que vingueren a escoltar el punt de vista de l'arquitecte Jaume Mayol, qui pogué estudiar a Forteza en profunditat quan dugué a terme la sevi tesi doctoral».

Com a complement a aquesta conferència es durà a terme un itinerari urbà dimecres 26 de setembre a les 18 hores que durà per títol: “Guillem Forteza, molt més que un arquitecte escolar”, a càrrec de Josep Borne Mas, professor d'història i divulgador.

Guillem Forteza, un arquitecte singular

Guillem Forteza i Pinya fou un arquitecte, urbanista i polític mallorquí, destacat per la projecció d'un gran nombre d'escoles a Mallorca des del 1921 fins a la fi de la Segona República.

La seva formació la realitzà a Barcelona on es titulà el 1916. Fou arquitecte diocesà (1919), director de construccions escolars (des del 1921), professor de l'Escola d’Arts i Oficis (1925-30), delegat de Belles Arts a les Balears (1931) i arquitecte municipal de Palma des del 1933.

Entre els edificis i projectes realizats per Forteza durant quasi trenta anys com a arquitecte destaquen els que apareixen a continuació:
-Cínica Munar (Hostal Arxiduc), Palma (desaparegut)
-Plaça García Orell, Palma, 1934
-Grup escolar Jaume I, Palma, 1935
-Grup escolar Manuel Bartolomé Cossio (actualment CP Joan Mas i Verd), Montuïri, 1935
-Cas Metge Ferrando, Montuïri
-Celler Cooperatiu "Es Sindicat", Felanitx, 1921
-Casa Mossén Salvador Galmés, Sant Llorenç des Cardassar, 1923
-Palau de Marivent, Palma, 1924

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris