cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
22°

Palma i Pollença acolliran l’estrena mundial de ‘Tres danses mallorquines’ de Baltasar Samper

29-08-2018

Palma i Pollença seran els escenaris triats per a l'estrena mundial dels concerts 'Tres danses mallorquines per a piano i cordes’ que el músic i compositor Baltasar Samper va compondre el 1928, i que el Consell i la Conselleria de Cultura han recuperat.

El vicepresident primer de la institució insular, Francesc Miralles, ha explicat aquest dimecres que aquests concerts serviran per «donar a conèixer la figura de Samper» i ha recalcat la importància d'apostar «per la recerca i la divulgació» del patrimoni cultural a l‘illa.

D'altra banda, la directora general de la Conselleria de Cultura, Joana Català, ha manifestat la seva «satisfacció» pel treball realitzat entre les institucions en aquest «procés difícil», ja que, tal com ha assenyalat, l'arxiu musical es trobava a Mèxic i ha estat gràcies a la feina d’investigació del musicòleg Amadeu Corbera, que s’ha pogut recuperar aquest llegat musical.

A més, el pianista Francesc Blanco ha recalcat que aquestes obres musicals inspirades en la música tradicional, «s'han hagut d'editar i adaptar» per a diferents instruments de corda, i gràcies a la recuperació de l'arxiu, «qualsevol orquestra o grup musical podrà interpretar l'obra de Samper».

'Tres danses mallorquines per a piano i cordes' s'estrenarà el pròpxim 31 d'agost a les 21.30 hores a l'Arxiu del Regne de Mallorca, i també es representarà el 2 de setembre a les 20.30 hores en el Claustre de Santo Domingo de Pollença. Les entrades es poden comprar a Musicasa Conservatori.

El repertori també recollirà una balada per a piano sol, i la versió de 'El cant dels ocells' que va compondre Samper per a violoncel i piano. La interpretació musical serà a càrrec de l'Ensemble Tramuntana, dirgits per Blanco i Barry Sargent, i l'Escola de Música i Danses de Mallorca, que dirigeix Biel Frontera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris