cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

La Conselleria de Cultura incorpora els editors en el circuit d'intercanvi cultural TalentIB de literatura

22-08-2018

Els editors de les Balears eren els únics actors que no formaven part del circuit del llibre, ja que només se'n podien beneficiar els autors, il·lustradors o presentadors.

Aquesta novetat té com a objectiu «donar suport al sector editorial i la cultura escrita», i està emmarcada en l'eix estratègic 4 a favor «d'un teixit cultural enfortit i divers», del Pla de Cultura de Balears.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria ha anunciat que els editors rebran 100 euros per a viatges entre les Illes i fins a 150 euros per a Formentera i viatges fora de les Illes.

Així mateix, per a cada autor o editor que opti al circuit TalentIB es podrà demanar un màxim de sis sol·licituds anuals. D'altra banda, no s'hi poden presentar aquells autors o editors que, vivint a una altra illa que no és la seva d'origen, es desplacin a la seva illa natal per fer una activitat literària.

Tampoc s'hi podran presentar autors o editors de Balears que, vivint a Catalunya o València, facin promoció dins de la mateixa comunitat autònoma de residència.

Repartiment dels pagaments

La Conselleria ha informat que la distribució dels pagaments es farà per persona i per un únic esdeveniment. D'aquesta forma, els autors rebran en actes a Mallorca, Menorca i Eivissa 200 euros (més impostos); si en el mateix desplaçament es fan més actes, rebran 100 euros més (més impostos) per cadascun d'ells. En total, l'import màxim que se'ls aplica és de 500 euros i 100 euros en el cas de ser editor.

Els autors rebran en actes a Formentera o fora d'aquesta Illa un total de 250 euros (més impostos) per persona i per un únic esdeveniment i 100 euros més si en el mateix desplaçament es fan més actes. Així, el màxim és de 500 euros i en el cas de ser editors, 150 euros.

No obstant això, els actes en altres territoris de parla catalana, es pagaran amb 250 euros (més despeses) per persona i per esdeveniment i, si en el mateix desplaçament es fan més actes, 100 euros més. El màxim en aquesta categoria és de 600 euros i 150 euros en el cas de ser editor.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris