cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La UCE reivindica el Llompart referent cívic i defensor dels Països Catalans

20-08-2018

Aquest dilluns, l'acte més important de la jornada a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha estat l'acte titulat 'Josep Maria Llompart, poeta i activista. Als 25 anys de la seva mort', en el qual hi han pres part Fany Tur, consellera de cultura del Govern, Llorenç Carrió, regidor de cultura de l'Ajuntament de Palma i Josep de Luis, president de l’Obra Cultural Balear.
No de bades enguany una de les commemoracions programades durant la cinquantena edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que es fa a Prada de Conflent, és la de l'Any Llompart, amb motiu dels 25 anys de la mort del poeta i intel·lectual mallorquí.

Els tres ponents han fet un repàs al Llompart poeta i al Llompart referent cívic, activista i defensor tenaç dels Països Catalans com a marc nacional per als mallorquins.

«Llompart va ser un excel·lent poeta, però també un defensor tenaç i persistent dels Països Catalans i un referent de país, en vida se li va regatejar el reconeixement com a poeta que actualment ningú posa en dubte. Ara no ens hauria de passar que oblidàssim el Llompart referent cívic» ha dit Josep de Luis.

El president de l'OCB també ha aprofitat la seva intervenció per recordar els presos polítics, en explicar que Jordi Cuixart és l'actual president de la Federació Llull, el primer persident de la qual va ser Josep Maria Llompart.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris