algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

Exposen les semblances entre festes populars de Yoshii i Montuïri, dos pobles separats per 10.000 Km

L'artista Gaizka Taro inaugura una exposició sobre les similituds de les festes de Montuïri i el poble Yoshii, que viatjarà fins al Japó a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics

150493

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), subvencionarà l'artista mallorquí Gaizka Taro en la seva exposició itinerant sobre les similituds entre les festes de Sant Bartomeu (Monutïri) i les festes Okunchi de Yoshii (Japó).

L'objectiu final d'aquesta exposició itinerant és portar-la al Japó, al poble de Yoshii, on l’artista va realitzar les fotografies. L'IEB s'encarregarà d'internacionalitzar l'exposició, coincidint amb les festes d'“Omatsuri”. S'exposarà a galeria-cafè Kougadou, situada al centre de Yoshii.

Abans, aquest divendres 3 d'agost, és quan s’inaugura l'exposició 'Similitud entre festes populars de Yoshii i Montuïri, dos pobles separats per 10.000 Km' a Montuïri, coincidint amb les festes de Sant Bartomeu. Tendrà lloc a Cas Retratista a les 20:30 hores.

L'exposició és un reportatge fotogràfic entre les similituds de la festa de Sant Bartomeu de Montuïri, on hi participen els cossiers i el dimoni, i les festes del "Okunchi" del poble de Yoshii, que també compten amb uns dimonis i uns dansaires.

L'artista explica que les festes de l''Okunchi' de Yoshii li causaren una gran impressió per la gran similitud que tenen amb la festa de Sant Bartomeu: «pel format de la festa com pels colors i la participació de la gent vaig trobar moltes similituds entre ambdues».

A la inauguració de l'exposició fotogràfica també hi serà present Gabriel Mayol, doctor en Història, que hi farà una xerrada. Mayol farà un repàs a la figura del dimoni a les festes de Mallorca, des d'una perspectiva global però també des d'una perspectiva local per fer una evolució d'aquest històric personatge.

Gaizka Taro

Gaizka Taro va néixer a Montuïri (Mallorca), encara que les seves arrels són mig basques i japoneses. El reportatge fotogràfic que exposarà a partir del 3 d'agost a Monutïri va sorgir de la darrera visita que va fer el 2016 a Yoshii, el poble dels seus padrins, i va quedar impressionat per les coincidències de les dues celebracions. Recentment, ha exhibit aquestes fotografies al festival “Yayoi Matsuri” que va organitzar l’associació “Onit” a Pollença el dia 7 d’abril.

És un artista autodidacta que es dedica al món de la fotografia i les arts audiovisuals. Ha participat en diverses exposicions i li han atorgat distints premis pel seu talent. Algunes de les exposicions en les que ha participat són l'Artnit de Campos o la Nit de l'Art a Palma. Entre els diferents premis, destaquem el primer premi de 'Palma Fotogràfica 2017' i el Premi Cine Rivoli a 'Palma Fotogràfica 2016'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Similituts, fa mes de 2 anys

Pero s'ha de explicar que aquesta similitut només és una visió de l'atista, perque el ball dels Cossiers no procedeix del folklor nipó, sinó que és una de les diverses evolucions del Ball dels Pastorets de Catalunya. Per quin motiu pensen que fatxes i gonelles els hi tenen tanta ràbia, als Cossiers, més que per aquest?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris