algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
26°

Cort recupera el cicle 'Cançons de la Mediterrània' que se celebrarà cada dijous

26-06-2018

L'Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma ha recuperat el cicle 'Cançons de la Mediterrània', que tendrà lloc tots els dijous del mes de juliol a ses Voltes, amb la voluntat que es converteixi en un referent dels estius de Palma.

«Recuperam un referent musical i de la cultura del nostre entorn que es va deixar desaparèixer, al mateix temps que feim realitat una reivindicació que se'ns ha traslladat en diverses ocasions», ha expressat el batle de Palma, Antoni NogueraAixí mateix, també ha afirmat que es vol «aconseguir una ciutat més moderna, resilient i europea i la cultura és una eina fonamental per aconseguir-ho».

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha recordat que «el festival va néixer en 1984 i va prendre molta força durant els anys 90». «Les Cançons s'arribaren a convertir en un referent de la nit mallorquina i arribaren a ser conegudes més enllà de les illes», ha destacat.

Cort ha recuperat el format original, amb quatre concerts en els quals actuaran vuit grups, que «representen els dos vessants de les Cançons, la música del món i la cançó d'autor». «Es fusionaran estils, ritmes i estètiques majoritàriament mediterrànies, encara que comptarem amb una pinzellada d'una mica més del nord», ha explicat el regidor.

D'aquesta manera, el Consistori ha explicat que el 5 de juliol a les 21.00 hores tendrà lloc un concert d'Anna Ferrer, que interpreta cançó d'autor i popular menorquina, i Gabacho Maroc, «que mostrarà la seva afrojazz, gnaoua i berber». El 12 de juliol a les 21.00 hores serà el torn de Miquel Gil Trio amb cançó popular i d'autor valenciana i Amaraterra que interpretarà «pizzica, tarantella i música popular del sud d'Itàlia».

El dijous 19 de juliol, també a les 21.00 hores, Jasmina Petrovic & Klezmer Muzikanten tocaran música «klezmer i balcànica» i Els anchovetes, «havaneres amb veu de dona». Finalment, el 26 de juliol a les 21.00 hores serà el torn dels finlandesos Tuuletar que cantaran folk escandinau i Boc, amb el seu «world folk fusió des de Mallorca».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris