cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

L'OCB demanarà a Armengol que presioni Sànchez perquè la reciprocitat dels mitjans en català sigui possible

20-06-2018

L'OCB lamenta la posició del Govern Sánchez contrari a facilitar la reciprocitat en la recepció de televisions públiques entre els diferents territoris de parla catalana i que hauria de permetre la correcta recepció tant dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, com de la nova televisió Àpunt, del País Valencià. La ministra Nadia Calviño ha manifestat aquest matí en el Senat que no té previst atorgar un segon multiplex que en permeti la recepció.

L'Obra Cultural Balear (OCB) recorda que, d'acord amb l'art. 3.3 de la Constitució espanyola, el català, com a llengua cooficial, ha de ser 'objecte de especial respecte i protecció' per part de totes les administracions públiques. I l'art. 11.2 de la Carta Europea de les llengües minoritàries, de la qual l'Estat espanyol és part, disposa que «les parts es comprometen a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua». 

L'OCB entén que el que està previst per a comunitats de parlants fragmentades en diversos estats ha de valer, encara amb més motiu, per a comunitats de parlants fragmentades (en aquest cas entre comunitats autònomes) en l'interior d'un mateix estat. L'OCB demana a la presidenta del Govern de les Illes Balear, Francina Armengol, que emprengui les gestions necessàries davant del Govern espanyol per fer possible de forma urgent aquesta recepció, i recorda que l'art. 5 de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears estableix que «el Govern ha de promoure la comunicació, l’intercanvi cultural i la cooperació amb les comunitats i els territoris, pertanyents o no a l’Estat espanyol, que tenen vincles lingüístics i culturals amb les Illes Balears».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barrufet, fa dervers d'un any

-De aconseguir la reciprocitat es més important de lo que sembla per molts motius devant l´allau de canals en Castellá que petim i sobre tot per la defensa dels nostres vincles lingüistics, culturals i de germanor que tenim- Persitim dons.

Valoración:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris