cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
34°

Memòria de Mallorca se sent «injustament representada» en la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtic

20-06-2018

Aquest dimecres s’ha constituït la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtic. En la reunió de formació de la Comissió, que ha començat a les 16:00h, l’Associació de Memòria de Mallorca ha mostrat el seu malestar per la «poca representació» que disposa. Per això, els membres de Memòria de Mallorca han decidit abandonar la reunió i deixar de formar part de la Comissió.

Composició de la Comissió

Tal i com està establert en la Llei aprovada al març, les associacions memorialistes quedaran representades a la Comissió per una persona per illa: el Fòrum per a la Recuperació de la Memòria Històrica aporta un representant d’Eivissa i un de Formentera, l’Associació de Memòria de Mallorca un més i l’illa de Menorca, actualment, cap per no tenir cap entitat memorialista. A més, la Comissió compta amb quatre membres del Govern, dos de la UIB, dos de la FELIB (Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears) i un per cada Consell insular.

Tot i això, des de Memòria de Mallorca troben convenient que a la Comissió hi hagi representació de tècnics experts com juristes o arquitectes «que ara no hi són».

Queixes de l’Associació de Memòria de Mallorca

Des d’aquesta associació memorialista consideren que «amb un sol vot per totes les associacions que hi ha a Mallorca (com la Unitat Cívica per la República, Associació de Memòria Històrica de Binissalem o l’Associació de Nins Robats pel Franquisme) és difícil fer feina». Per això, «no volem formar part d’una Comissió que vol desenvolupar una llei on no tendrem marge de decisió». Des de l’Associació expliquen, tot i que la llei recull que hi ha d’haver un representant per illa, «nosaltres ja mostràrem el nostre malestar just abans de l’aprovació de la Llei».

El director general de Memòria Democràtica del Govern de les Balears, Manel Santana, explica que la solució «s’haurà d’estudiar» encara que també hi ha l’opció de modificar la Llei. «Hi ha l’opció també que Memòria de Mallorca estudiï actuar en representació de les entitats que no existeixen a Menorca» ha afegit Santana. A més, ha explicat que des de la Conselleria han oferit a Memòria de Mallorca «dur tots els representants que vulguin».

Comissió Llei de Fosses i Memòria de Mallorca

L’Associació de Memòria de Mallorca forma part «de moment» de la Comissió de Llei de Fosses, ja que asseguren que «tenim moltes difucultats amb la maquinària administrativa i els serveis jurídics».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Marat, fa dervers d'un any

No surt ni el seu nom a la noticia, ni nom ni foto, sempre es senyalen les declaracions en nom de Memòria de Mallorca, a que ve tanta inquina?. És més del que se queixen és de que no hi hagin altres associacions i que entre totes sols tinguin un sols vot quan l'administració en té 14!!!, que passaria si guanyes el PP o C,d a les pròximes eleccions?, quins polítics conformarien aquesta comissió de Memòria Democràtica?

Valoración:2menosmas
Per Salutimemòria, fa dervers d'un any

A Toni:
Malauradament la història ens demostra que els "legítims representants del poble" van sempre per darrere de la societat. I ha estat així també amb el tema de la Memòria Histórica. Ara hi ha una llei i ens hem de felicitar per això. Però també han aparegut els oportunismes i les colsades per posar-se medalles. Durant molts d'anys les associacions memorialistes han estat totes soles i aquesta dona a la que acuses de "divisme" ha estat batallant sense descans, tot i així no sembla merexeir el teu respecte. Em deman perquè, tot i que m'ho imagin. Salut i Memòria

Valoración:2menosmas
Per Cyrano, fa dervers d'un any

Ido jo crec que es d´admirar la gran sinceritat de la portaveu de l´Associació Memòria de Mallorca.Ha trasmés un acord del´associació i ho a fet públicament.Ni divisme ,ni prepotència.I exacte un sol representant pot ser molt vàlid.Idò un sol representant per a tothom, o no?

Valoración:3menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

@salutimemòria

Dues preguntes.
Les "autoritats" de les que parles què són, extraterrestres o els legítims representants del poble?
Vols dir que els interessos de la "societat civil organitzada" de la que parles, no són partidistes? ( És a dir, només de "part" de tota la societat).

Valoración:-6menosmas
Per Francesc, fa dervers d'un any

Ja som molta gent la que estem farts de l'afany de protagonisme i sectarisme d'aquesta senyora.

Valoración:-9menosmas
Per Salutimemòria, fa dervers d'un any

Als dos comentaristes anteriors: Maria Antònia Oliver només és la cara visible de Memòria de Malloca. Les decisions (aquesta també) és prenen assambleàriament. I sembla que no teniu ni idea del que representa treballar amb les autoritats i els seus interessos partidistes. Sempre van darrera de la societat civil organitzada. I després, com és el cas, la volen arraconar.

Valoración:4menosmas
Per Sempre ens quedarà París, fa dervers d'un any

Fan un trist favor a la Memòria! Pretendre que la seva veu sigui determinant fa tufet de prepotència. Un sol representant, si sap presentar propostes positives, serà escoltat i defensat per qualsevol persona amb sentit comú

Valoración:-7menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

El divisme de n'Oliver ja és ridícul.

Valoración:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris