cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Les obres del Centre Toni Catany començaran a finals d'any i acabaran el 2019

27-04-2018

Les obres del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, amb el projecte arquitectònic de Josep Lluís Mateo, començaran a finals d'aquest any i estaran acabades el 2019. La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, i l'arquitecte han presentat aquest matí el projecte, després d'un concurs d'idees al que es presentaren 43 propostes arquitectòniques.

Segons ha informat la Conselleria, en la ubicació del nou centre a Llucmajor actualment es troben tres habitatges, la de Tomás Monserrat, la de Toni Catany i la coneguda com 'Trinxa'. Els tres espais es convertiran en un centre d'interpretació de l'obra del fotògraf Toni Catany, a més de conservar l'arxiu i col·lecció de l'autor.

En concret, es tracta d'entre 100.000 diapositives i negatius i 2.000 fotografies positivades, la seva col·lecció particular de 300 obres de fotògrafs contemporanis, a més del fons fotogràfic de Tomás Montserrat, càmeres antigues i una biblioteca en fotografia. Així mateix serà un centre de divulgació de la fotografia. Aquest passat mes de març el Govern va obrir al públic, a Llucmajor, l'exposició de tots els projectes presentats al concurs d'idees per a la construcció del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany.

El Govern ha resolt el concurs a favor de l'arquitecte Josep Lluís Mateo i el seu estudi Mateo Arquitectura, al que s'ha adjudicat el servei de redacció del projecte bàsic i d'execució i l'adreça d'obra, així com els treballs derivats per a la rehabilitació dels tres immobles que formen part del projecte.

El projecte bàsic i d'execució són tres mesos i un mes d'anàlisi. L'obra és d'uns 1.250 m2 de superfície construïda i el seu pressupost no arriba als 2 milions d'euros. El projecte guanyador s'integra en l'entorn urbà de Llucmajor i opta per materials tradicionals del poble com a pedra i marès. Uneix la casa de Catany i la de Montserrat a partir d'un pati central, ample, que serà l'accés general des del carrer Cardenal Rossell i l'espai inicial de trobada del visitant.

El projecte, a més de mantenir la façana de Tomás Monserrat, conserva també la façana de la casa de Toni Catany. L'entrada tendrà un control d'accés a l'esquerra i un gran expositor de llibres i materials comunicatius a la dreta, protegits per un porxo, per accedir al pati.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris