cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
23°

Presenten les obres guardonades als Premis Mallorca 2017

12-04-2018

Presentades les obres guardonades als Premis Mallorca 2017. L'acte ha comptat amb la intervenció de Jesús Jurado, vicepresident segon i conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència i la presència d’Aina Sastre, directora insular de Política Lingüística. A més, també ha intervengut Josep Lluís Roig, guanyador del Premi Mallorca 2017 de poesia; el poeta Antoni Xumet, i Miquel Horrach, l’editor de la novel·la.

Jesús Jurado ha manifestat la importància dels Premis Mallorca «per donar el prestigi que li correspon a la nostra llengua» i ha mostrat el compromís de les institucions per assegurar-ne la continuïtat: «Els Premis Mallorca han vengut per quedar». Amb un to reivindicatiu, Jurado ha volgut aprofitar també per recordar la llibertat d’expressió com un «dret fonamental per a la democràcia».

L’editor de La memòria de l’oracle ha definit la novel·la de Pere Joan Martorell com un text amb un cert to poètic que narra l’ambient repressiu de la postguerra. D’altra banda, el poeta Antoni Xumet, entusiasmat per La llum del curtcircuit, l’ha definit com un poemari fora del corrent, que conta una història circular on prenen especial rellevància els personatges. Pel que fa al guanyador del Premi de Poesia, Josep Lluís Roig, ha recitat alguns dels seus poemes i ha agraït al jurat el fet d’arriscar-se a premiar una novel·la i un poemari que surten de les normes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris