cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 27°
29°

El Consell destina 260.000 € en ajuts a llibres i fonogrames editats en català

Arxiu UH

15-03-2018

Després de l’èxit dels ajuts de minimis oferts durant l’any 2017, el Consell de Mallorca aposta un altre any pel foment de la llengua catalana per mitjà dels ajuts a la producció editorial i fonogràfica. El pressupost d’aquestes subvencions és de 200.000 € per a llibres i 60.000 € per als fonogrames (vinils, CD, cassets). A banda, a diferència de l’any 2017, el Consell de Mallorca té també prevista una altra partida pressupostària per a subvencions a les retolacions en català que publicarà pròximament.

L’objectiu d’aquests ajuts de minimis és augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana alhora que es dona suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en la llengua pròpia. Per poder optar a la subvenció, les obres han d’haver estat editades entre el 2 de setembre de 2017 i l’1 de setembre de 2018, i les sol·licituds s’han de presentar entre el 16 de març i el 10 d’abril de 2018, ambdós inclosos.

A més, per accedir a les subvencions, la Direcció Insular de Política Lingüística demana que tenguin un tiratge mínim de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, en aquest darrer cas hauran de ser de títols publicats fa més de quinze anys. En el cas dels llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils. Per a la concessió dels ajuts a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l’interès de l’obra, la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l’autor així com la de l’editorial o la discogràfica i, com a novetat, respecte a l’any anterior, el Consell també atorgarà punts si l’obra està adaptada a la nova Ortografia Catalana publicada per l’IEC el 2016.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa dervers d'un any

Mas dinero público para el catalán, la religión oficlal.

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris