muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

'El document del mes' difondrà el fons històric de l'Arxiu del Regne de Mallorca

El pròxim dijous, 8 de febrer, es presentarà la primera activitat d'El document del mes que consisteix en la determinació del Gran i General Consell del 5 d’octubre de 1585. Serà presentat pel director de l’Arxiu del Regne de Mallorca, Ricard Urgell.

Per tal de divulgar els principals documents conservats en aquesta Institució i complir així amb el compromís de donar a conèixer a la ciutadania el patrimoni documental de les nostres illes, la Conselleria de Cultura, Participació i Esports posa en marxa a partir del proper mes de febrer una nova activitat titulada El document del mes, que consistirà en l’explicació del contingut d’un document prèviament seleccionat.

Aquesta activitat s’emmarca dins la iniciativa de la Conselleria de fer els equipaments públics més accessibles als ciutadans. S’han ampliat els horaris de l’Arxiu i també es continuaran fent activitats per donar a conèixer la institució.

L’explicació, a càrrec de personal tècnic i especialistes en la matèria, versarà sobre el context històric, les característiques externes i internes del document i tots aquells aspectes que el facin destacar de manera singular.

El document del mes serà una activitat amb assistència lliure, que es farà al saló d’actes de l’Arxiu del Regne de Mallorca, el segon dijous de cada mes, a les 18 hores. Posteriorment, els assistents podran realitzar una visita guiada a les instal·lacions del centre.

Les persones interessades a participar en aquesta activitat, que tendrà una durada aproximada d’una hora, s’hi poden inscriure mitjançant correu electrònic (mjbordoy@dgcultur.caib.es) o telefonant al 971 17 78 34. Les places són limitades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per manoletin, fa mes de 3 anys

Dentro de poco el término se transformará en Reino Catalanomallorquín.

Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 3 anys

Estaria bé que se'n publicàs a la premsa una còpia literal amb lletra "d'imprempta" (no manuscrita) però sense canviar-ne ni les paraules ni l'ortografia. Quan el document fos massa llarg se'n podria publicar un fragment (el qui els entesos considerassin més interessant). Estaria bé poder veure l'evolució del llenguatge usat i de l'ortografia emprada.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris