cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

'Així era el Terreno', un viatge pels orígens i l'evolució del barri a través de la fotografia

26-01-2018

Aquest dijous s'ha presentat el llibre de Xavier Terrasa, 'Així era el Terreno', mostra un recull de fotografies antigues que ens conviden a repassar els orígens i l'evolució del barri palmesà del Terreno. A la presentació hi va intervenir l'autor del llibre, Xavier Terrasa, i els editors (Illa Edicions).

Aquest dissabte, amb la col·laboració d’ARCA, s’ha programat una passejada pel Terreno acompanyada del llibre i sota el guiatge de l’autor, Xavier Terrasa. L’activitat començarà a les 10.30 hores i el punt de trobada serà a la Plaça Gomila. La visita guiada seran 5 euros per a socis d’ARCA i estudiants o 8 euros preu de l’entrada general. Per a més informació i reserves: arcainforma@arcapatrimoni.net

Més sobre el llibre 'Així era el Terreno'

En aquest llibre, l'historiador Xavier Terrasa recupera la història del barri del Terreno a través de fotografies antigues. Abans de la construcció de la finca del Terreno, al segle XVII, allà només hi havia el Castell de Bellver i el Llatzaret, més conegut com la Quarentena. No va ser fins al segle XIX que se n’inicià la urbanització. Tot va començar quan les classes acomodades de Palma hi construïren cases, principalment per estiuar-hi. Però a partir del segle XX ja s'hi varen establir i hi començaren a residir durant tot l'any.

L'arribada del turisme va donar un gran impuls a la zona, però l'excessiva oferta nocturna acabà ofegant-la i entrà en declivi. El llibre se centra fins a finals dels anys seixanta i capta l'esplendor social i cultural que es visqué en aquest barri de Palma.

Un altre cop, tal i com ens té acostumats, l’historiador Xavier Terrasa, ens descobreix els encants i històries oblidades de la nostra ciutat. En són exemple, el llibre 'Así era el Molinar' (2013) o 'El patrimonio desaparecido de Palma' (2012). 

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris