nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El TERMCAT presenta el mapa europeu interactiu i col·laboratiu de la terminologia

El TERMCAT, en col·laboració amb l’Associació Europea de Terminologia (EAFT/AET), presenta el Mapa europeu de la terminologia, una eina en línia interactiva que aplega els diversos organismes que es dediquen a la creació, normalització, recerca o difusió de la terminologia a Europa. En el moment de l’obertura del projecte s’hi recullen prop d’un centenar de centres oficials, associacions nacionals i xarxes i associacions internacionals, així com universitats vinculades a l’Associació Europea de Terminologia.

El mapa funciona a través de l’eina Instamaps, plataforma web de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i està plantejat com un projecte obert i col·laboratiu que s’actualitzarà amb les aportacions dels usuaris a partir d’un formulari en línia. Tots els organismes o universitats que treballin en terminologia arreu d’Europa tindran l’oportunitat d’enviar les seves dades i formar part també d’aquest mapa interactiu.

Aquest nou recurs del TERMCAT s’adreça principalment a les persones que treballen o fan recerca en terminologia en qualsevol centre, universitat o organisme europeu. Atès el caràcter internacional d’aquest recurs, el mapa s’ofereix també en versió anglesa i castellana, amb les adaptacions corresponents, perquè tengui una difusió més generalitzada.

Està previst que l’eina es presenti també a la comunitat terminològica europea mitjançant el butlletí de l’Associació Europea de Terminologia, que aplega, entre els seus subscriptors, més de dos-cents cinquanta representants d’organismes internacionals vinculats al treball terminològic.

El TERMCAT forma part de l’equip directiu de l’AET com a responsable de la secretaria executiva i de la tresoreria de l’Associació.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris