algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
26°

'Fira B!' s'inaugura aquest dimecres amb la Simfònica i Àngels Gonyalons

FiraB!

Aquest dimecres, 20 setembre, l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, al costat de la actriu i cantant Àngels Gonyalons, oferiran 'Una nit de musical' al Teatre Principal, a les 20 hores, per inaugurar Fira B!, Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears. Una vetllada única en què es podrà gaudir d’un viatge sonor del Broadway novaiorquès al West End londinenc.

En aquest concert, la Simfònica i Àngels Gonyalons faran escala en totes les cançons, ritmes i escenes més reconegudes del teatre musical de tots els temps, tots els grans èxits d’aquest gènere musical com ara Girl Crazy (Obertura), de G. Gershwin; Algú que vetlli per mi (Someone to watch over me), d’Oh, Kay! De G. Gershwin; Ball 10, Cul 3 (Dance 10, Looks: Three), de A chorus line de M. Hamlisch; La història De Mina i Tona (The Story of Lucy and Jessy), de Follies de S. Sondheim; Evita (Suite Orquestral), d’A. Lloyd Webber; Record (Memory), de Cats d’A. Lloyd Webber; Send In The Clowns, d’A little night music de S.Sondheim; Poema de l’amic (Sonnet of the friend), de Vinicius de Moraes; He somiat que era feliç (I dreamed a dream), d’Els Miserables de C. M. Schönberg; Òpera dels tres rals · suite orquestral (Arr. max Schönherr), de Dreigroschenoper de K. Weill; Un home competent (Rough and ready man), de Blues in the night d’A. Razaf/A. Bellenda; Dolç amor (Quiet Love), de C. Aznavour; Tots dos (Old friends), de Merrily we Roll Along de S. Sondheim.

Àngels Gonyalons és una actriu catalana, coneguda principalment per la seva feina a nombrosos musicals. És, en certa manera, la primera actriu catalana a qui es pot considerar de musical. Chicago, La botiga dels horrors o When Harry met Sally... són alguns dels títols de musicals que figuren en una trajectòria de tres dècades a la qual fa tres anys va incorporar, amb molt d'èxit, Sister Act. El 1994 creà, juntament amb Ricard Reguant, l'Escola de Teatre Musical Memory, la primera escola de teatre musical de l’Estat.

FiraB! és una fira professional, oberta al públic, dedicada a la música, el teatre, la dansa i els circ fets a les Illes Balears, encara que cal destacar la presència enguany d'espectacles i concerts d’artistes de Catalunya i el País Valencià que materialitzen la col·laboració entre els governs balear, valencià i català per impulsar la llengua i la cultura catalanes. Organitzada pel Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), es una de les grans apostes de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, que acollirà 65 espectacles (41 de música i 24 d’arts escèniques) que es celebraran al llarg de la ciutat de Palma (Mallorca) en espais emblemàtics i teatres.

Cinc dies d’espectacles oferiran una selecció d’excel·lència artística i riquesa de formats per seduir al públic i estimular la sortida d’aquests més enllà de les Illes. Així mateix, quatre dies de jornades professionals congregaran al Centre de Cultura Sa Nostra alguns dels més notables agents en tots àmbits de la música i les arts escèniques -directors de festivals, productors, distribuïdors, institucions, serveis escènics, gestors culturals, acadèmics, mitjans de comunicació-, que oferiran anàlisi, estadístiques, mapes i estudis sobre les indústries creatives i el seu desenvolupament econòmic. En aquest marc tendrà lloc divendres la presentació de 4 Vents, l’aliança de les fires de música més importants de l’àmbit mediterrani per dinamitzar el sector, que inclou, a més de FiraB!, Trovam! (Fira Valenciana de la Música), el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris