cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Sus al I Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana-Patrimoni Mundial

Consell de Mallorca

El Consorci Serra de Tramuntana amb la col·laboració d’AFONIB (Associació de fotògrafs de natura de les Illes Balears), organitza el I Certamen de Fotografia Serra de Tramuntana-Patrimoni Mundial amb l’objectiu de contribuir a donar a conèixer tots els elements que han forjat aquest paisatge únic a través de la mirada dels fotògrafs.

La inscripció és gratuïta i oberta tant a aficionats com a professionals. Les fotografies es podran presentar a partir d'aquest divendres, 1 de setembre, i fins el 15 de setembre. El lliurament dels premis es durà a terme a Raixa el 13 d’octubre.

El certamen consta de cinc categories:

  • el món de l'aigua
  • el món de la pagesia
  • l'arquitectura de la Serra
  • l'obra civil de la Serra
  • la gent de la Serra

El primer premi estarà dotat amb mil euros i hi haurà tres mencions dotades amb tres-cents euros per a cada categoria.

El paisatge cultural de la Serra de Tramuntana és un exemple d'aprofitament agrícola sostenible que demostra la convivència harmoniosa entre l'home i el medi durant segles. L'intercanvi entre les cultures musulmana i cristiana, típic de la zona mediterrània, va forjar un paisatge únic, reconegut com a Patrimoni Mundial des de 2011.

La Serra conserva un immens conjunt de marjades de conreu construïdes amb murs de pedra seca, una complexa tecnologia hidràulica, una gran xarxa de camins empedrats i altres elements etnològics d'interès. Les possessions, llogarets i pobles repartits pel seu territori demostren l'adaptació dels seus habitants a una orografia i condicions ambientals difícils aportant tècniques, edificacions i conjunts constructius de gran significat patrimonial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris