algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
15°

L’Institut Menorquí d’Estudis homenatja el filòleg Jordi Carbonell

135069

La Secció de Llengua i Literatura de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) organitza, per sisè any durant el mes de juliol, una jornada d’estudi i homenatge, dedicada enguany a l’eminent filòleg, menorquí d’adopció, Jordi Carbonell (1924-2016), mort l’estiu de l’any passat.

Els estrets vincles de Jordi Carbonell amb Menorca daten dels primers anys de la dècada dels seixanta, en què va palesar la importància de la cultura i la literatura menorquina dins de la història de la literatura catalana del segle XVIII i el primer quart del XIX, període que, per la importància de les aportacions illenques, ell va denominar «el període menorquí de la literatura catalana».

Jordi Carbonell va ser membre d’honor de l’Institut Menorquí d’Estudis i l’any 2010 va rebre la distinció del Consell Insular de Menorca ‘Taula d’Or’, en reconeixement per la feina feta en favor del patrimoni menorquí.

La jornada, titulada ‘L’artífex del període menorquí de la literatura catalana‘, es farà a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic de Ciutadella. 

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris