algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

El Consell convertirà la casa de Blai Bonet en un espai per a la Poesia Contemporània

El Consell ha posat en marxa el projecte de reforma i creació de la Casa Blai Bonet.

El Consell ha posat en marxa el projecte de reforma i creació de la Casa Blai Bonet, Centre de Poesia Contemporània, a la casa de Santanyí en la qual va néixer el poeta, pel que es destinaran 1,5 milions d'euros de recursos propis. El Consell ha previst que les obres comencin a principis del 2018 amb la finalitat de convertir la casa natal del poeta en un punt de referència de divulgació poètica a Mallorca.

«Fem realitat un compromís amb la cultura d'aquesta terra», ha indicat el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, Francesc Miralles, durant la presentació del projecte. Miralles ha destacat que la Institució disposa en aquests moments del finançament necessari per abordar la creació de la Casa Blai Bonet gràcies «a una gestió econòmica i financera eficient de la institució, que ha permès reunir recursos propis per impulsar la nostra cultura i el nostre patrimoni».

Pel Consell, aquest centre de poesia contemporània serà una peça clau de la xarxa literària de Mallorca que impulsa la Fundació Casa Museu. La casa de Blai Bonet serà reformada a partir del projecte guanyador del concurs que es va convocar el 2009, el projecte RAOR de l'arquitecte Biel Arbona.

El projecte compta amb diversos espais

La directora de la Fundació Casa Museu, Carme Castells, ha explicat que el projecte abasta diferents dimensions: la Casa Blai Bonet, com a espai destinat a donar a conèixer a l'autor i la seva obra, forma part d'un concepte més ampli de Centre de Poesia on té cabuda un espai d'arxiu i biblioteca especialitzat perquè pugui acollir diferents llegats poètics. També inclou un centre d'activitats (on dur a terme conferències o jornades), un espai de trobada i de divulgació poètica, així com un refugi poètic per a creadors, traductors o investigadors que vulguin quedar-se petites temporades (amb dues càmeres en la segona planta de l'edifici).

Arbona: «El projecte té molt en compte els materials i l’entorn»

Per a Biel Arbona, el projecte de reforma i creació del Centre de Poesia Contemporània té molt en compte els materials i l'entorn en què se situa, així com l'univers literari de Blai Bonet. «El material per excel·lència en aquesta zona és la pedra de Santanyí, que crea textures molt característiques», ha assenyalat Arbona.

La Fundació Casa Museu del Departament de Cultura del Consell gestiona el llegat de Blai Bonet des del 2013 i des de llavors disposa també d'un espai a la Casa de Cultura de l'Ajuntament de Santanyí, des d'on es treballa en l'estudi d'aquest llegat i també en la proposta i divulgació d'activitats entorn de l'obra del poeta i el món de la poesia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris