cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els Premis de la Crítica Catalana guardonen Sebastià Perelló i Lluís Solà

132446

Els Premis de la Crítica Catalana han guardonat Sebastià Perelló i Lluís Solà. Perelló ha estat distingit en la categoria de narrativa per Veus al ras (Club Editor) i Solà en la categoria de poesia per Poesia completa (Edicions de 1984).

L’anunci l’ha fet l’Associació Espanyola de Crítics Literaris a Sòria. Aquesta institució atorga els Premis de la Crítica des de l’any 1956, però l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana coordina els guardons en llengua catalana, que es convoca cada any des de l’inici de l’etapa democràtica actual. Enguany el jurat de la modalitat en llengua catalana ha estat format pels crítics Francesco Ardolino, Àlex Broch, Lluisa Julià, Jordi Nopca i Simona Škrabec

Perelló ha assegurat que ha estat una sorpresa molt agradable rebre el premi: «És un estímul que m’incita a seguir escrivint des d’una posició que entén la literatura que parla des de l’esqueix, contra l’afàsia, des del despullament, en una permanent deambulació, un lloc on descarrerar-me, treure’m de solc.» El jurat ha destacat que Veus al ras és un llibre valent perquè Perelló renuncia a qualsevol concessió o comoditat: «Perelló fa de la literatura una exploració, i elabora formes noves i desconegudes.»

Per la seva banda, Solà ha dit: «Els poetes tendim a exigir molt de la poesia, de fet, a exigir-li tot, la manifestació total, i sabem que no ho aconseguim».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris