algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

ExLL: «Sant Jordi és la data que enllaça tot el domini lingüístic en una celebració amb tradició pròpia»

Des de la xarxa d’entitats d’Enllaçats per la Llengua consideren que la Diada de Sant Jordi és una data que enllaça tot el domini lingüístic.

Des de la xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua consideren que la Diada de Sant Jordi és una data que enllaça tot el domini lingüístic en una celebració amb tradició pròpia i en què la literatura catalana és l'eix central. És per això que, tal com han manifestat, la literatura catalana té el valor de ser un àmbit cultural en què no existeixen les «fronteres administratives», en què cada autor d'un llibre reflecteix la diversitat i riquesa dels diferents parlars catalans. Així, des de la xarxa d'entitats exposen els exemples dels clàssics com Ramon Llull, Joan Roís de Corella o Ramon Muntaner comparteixen aquest fil conductor amb els contemporanis Joan Lluís-Lluís, Antoni Coronzu, Francesc Serés o Albert Villaró.

És per això que creuen que, partint des d'una ferma convicció quant a la unitat lingüística, la jornada de Sant Jordi hauria de reflectir aquests diferents accents d'una mateixa llengua, i potenciar l'intercanvi i interrelació entre escriptors, editors i llibreters dels territoris de parla catalana. Des d'Enllaçats per la Llengua, per tant, manifesten la seva voluntat de difondre els valors de la literatura, que ajuden a enaltir la llengua i cultura catalanes cap a la plena normalització dins d'un espai comú d'uns deu milions de parlants potencials.

En aquesta línia, la xarxa d'entitats d'Enllaçats per la Llengua anima a, amb un tarannà obert amb altres espais literaris que en són pròxims, fomentar aquelles accions i activitats en què es mostri aquesta voluntat de «permeabilització» cultural entre territoris afins i que contribueixen a la promoció d'edicions d'obres en català, el nombre de les quals encara és molt desproporcionat respecte a les llengües estatals. «Caminant cap a la normalització lingüística i cultural, apostem per una literatura catalana sense fronteres, simbolitzada pel nostre llaç que uneix uns territoris enllaçats per la llengua», han assenyalat

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa mes de 3 anys

Sant Jordi, la nostra Diada dels enamorats. San Valentin, estranger.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris