nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Charamsa parla sense pèls a la llengua en la presentació de 'La primera pedra' a Palma

131984

L'exmonsenyor de la Cúria vaticana Krzysztof Charamsa, ha visitat Palma per presentar el seu llibre 'La primera pedra. La meva rebel·lió contra la hipocresia de l'Església'. La presentació es va fer a Can Alcover i a més de Charamsa, hi varen intervenir els excapellans, Jaume Santandreu i Cecili Buele i el president de l'OCB, Jaume Mateu.

Charamsa va parlar de les interioritats del Vaticà i es referí de manera molt especial al maltracte que reben alguns sectors de part de l'església catòlica: refugiats, dones, divorciats, lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals i queer...

Quan Krzysztof Charamsa va sortir de l’armari, l’octubre de 2015, va assentar la pedra angular de la seva vida. En el zenit d’una carrera del màxim nivell com a teòleg a la cúria vaticana, va decidir amb aquell gest denunciar al món la hipocresia de l’Església catòlica, una institució que, des de fa segles, “promou la repressió sexual com un instrument per a imposar el seu poder. Ho fa escampant infelicitat en les persones, condicionant-les –mitjançant el precepte, la doctrina i la confessió- a no viure amb serenitat l’expressió afectiva i sexual, una dimensió fonamental de l’existència”.

Segons Charamsa, el clero catòlic, homòfob fins al moll de l’os, està format en bona mesura per homosexuals. Aquests homes, de vegades reprimits, d’altres atrapats en la clandestinitat, però sempre obligats al celibat, esdevenen adob d’una terra on pot germinar finalment la vergonyosa llavor de la pedofília i d’altres abusos. A La primera pedra, un llibre a mig camí de l’assaig i el testimoni, Charamsa vol “sacsejar consciències” i posar les bases per a una renovació de l’Església catòlica, en la qual encara vol creure.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris