nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La cultura catalana «al complet» exhibeix la seva unitat a la Fira del Llibre de Bolonya

La cultura catalana «al complet» exhibeix la seva unitat a la Fira del Llibre de Bolonya.

‘Sharing a Future: Books in Catalan’ és el lema del programa d’activitats que ha organitzat l’Institut Ramon Llull amb motiu de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que s’inaugurà aquest passat dimarts i que estarà oberta fins el pròxim dijous. Cal destacar que per primera vegada, la prestigiosa fira internacional, té per convidada d’honor «una cultura sense un estat» en paraules de president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per referir-se als convidats Catalunya i les Illes Balears.

Així, també per primera vegada la cultura catalana s’hi ha presentat amb «normalitat, completa». Aquesta normalitat s’evidencià aquest mateix dimarts passat quan a la inauguració hi assistiren representants dels governs d’Andorra, de l’Alguer, de Catalunya, de les Illes i del País Valencià.

La Declaració de Palma

La cultura catalana compta amb la representació 44 editorials (33 del Principat, 5 de les Illes, 4 del País Valencià i 2 d’Andorra) i prop de 120 il·lustradors del país. I és que en totes les activitats hi ha representada la literatura catalana en el sentit més ampli, tant pel que fa a la presència institucional com a la dels sectors implicats.

«La cultura és el nostre petroli»

En nom de la Generalitat de Catalunya, el president Carles Puigdemont destacava ahir: «La Fira de Bolonya és un aparador excepcional on per primera vegada un país sense estat obté el rang de convidat oficial». En aquest sentit, el president afegí: «La cultura és el nostre petroli; a manca d’un estat, la cultura i la llengua són la nostra senya d’identitat més important, la nostra forma de presentar-nos al món».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 4 anys

Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936)


“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.

Valoració:7menosmas
Per Xec, fa mes de 4 anys

Aquest és el camí!! Els que ens volen erradicar tremolen davant de sa nostra unitat :)

Valoració:15menosmas
Per Pere, fa mes de 4 anys

En Cerdà, com si no hagués passat res, encantat de la vida, xupant càmera enmig de tots. Quina peça!

Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris