nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Quan Macià Manera va fer de Bon Jesús

Va ser a una fotografia feta per la revista Radical, tot just després de sortir de la presó

130554

Érem a les darreries de l'any 1992 i la revista cultural Radical anunciava 'la foto de l'any' que incloia en format de poster «amb la fotografia més agosarada de na Belén Tànago».

A la imatge artística titulada 'El darrer sopar' si podia veure tretze personatges coneguts de la societat mallorquina interpretant l'escena del Sant Sopar. La il·lustració no era fruit de cap muntatge, els personatges reals s'havien fet aquella foto l'horabaixa del 15 de juliol de 1992.

Allò que cridava més l'atenció de la imatge era que al centre, interpretant la figura del Bon Jesús, un Macià Manera que acabava de sortir de la presó.

Els altres personatges de la il·lustració eren: l'actor José Vico, La directora del Festival Chopin, Rosa Capllonch, la pintora Lourdes Sampol, el violinista Bernat Cabot, el polític Sebastià Serra, la restauradora Absun, els polític Joan March, Francesc Obrador, l'escriptor Gabriel Janer Manila, l'actor i director teatral Pere Mestre, el musicòleg Pep Toni Rubio i el galerista Joan Guaita.

Esl responsables del vestuari varen ser Bernat Pujol i Àngel Batista, la direcció artística, Lourdes Sampol i la producció a càrrec de Raphel Pherrer.

«Jo vos assegur que un de vosaltres m'entregarà» era la cita bíblica que acompanyava la imatge.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Goriet, fa mes de 4 anys

Salvatore, llegir la definició de terrorista.
Tu fast molt a més por que en Macià.

Valoració:11menosmas
Per Salvador, fa mes de 4 anys

@Felipe González : La comparación de Matías Manera, terrorista convicto y confeso, con Jesucristo, es un insulto.Hay que respetar los sentimientos de los demás.

Valoració:-12menosmas
Per Pepa, fa mes de 4 anys

Aquest foto molt possiblement avui en dia els duria a tots a la presó, així com estan les coses!
Quina pena que, en lloc d'anar endavant, anem endarrera... com els crancs.

Valoració:14menosmas
Per Felipe González, fa mes de 4 anys

Baix del punt de vista estrictament històric i social, i prescindint del sentiment religiòs i de fe,a Jesús també ell mataren perquè el que predicava molestvaa als que governaven.
I segons es diu, Macià Manera va morir a causa de les seqüeles, pels maltractaments rebuts i la falta d'atenció, durant les detencions i empresonaments que va sofrir.

Valoració:6menosmas
Per yuan, fa mes de 4 anys

Esto recuerda mas a la pelicula Viridiana que a la ultima cena de davinci

Valoració:-11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris